Συντάξεις: Προσωρινές «αυξήσεις» λόγω αναστολής παρακράτησης φόρου

Συντάξεις: Προσωρινές «αυξήσεις» λόγω αναστολής παρακράτησης φόρου

Εξαιτίας της αναβολής της ενιαίας παρακράτησης φόρου στις συντάξεις, για "τεχνικούς λόγους". Μετα τον Ιούνιο θα...ξαναμειωθούν

Συντάξεις: Προσωρινές «αυξήσεις» λόγω αναστολής παρακράτησης φόρου
Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας -και πάντως όχι πριν τις εκλογές- η ενιαία παρακράτηση στα ποσά όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), από την οποία οι συνταξιούχοι θα έχαναν από τον επόμενο μήνα έως 30 ευρώ από το ποσό των συντάξεων που λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Για «τεχνικούς λόγους» και επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΗΔΙΚΑ δεν είναι  ακόμη έτοιμη να αθροίζει τα εισοδήματα από κύριες και επικουρικές συντάξεις ή άλλες παροχές, ώστε να διενεργήσει στο σύνολο των αποδοχών την παρακράτηση φόρου που πρέπει γίνεται κάθε μήνα, θα συνεχίζει έως τον Ιούλιο να παρακρατά φόρο σε κάθε εισόδημα ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει μικρότερη παρακράτηση φόρου στην κύρια σύνταξη και σχεδόν καθόλου παρακράτηση σε επικουρικές, μερίσματα κλπ, παρά την πρόβλεψη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.
 
Με πλήρη παρακράτηση στο σύνολο των αποδοχών από συντάξεις, ο συνταξιούχος θα έχανε ένα μέρος των μηνιαίων εσόδων του, αλλά θα είχε προπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των φόρων της χρονιάς, ώστε στην τελική εκκαθάριση  που θα γίνει το 2015 να πληρώνει λιγότερο φόρο ή να παίρνει και επιστροφή από την εφορία.
 
Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης