Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Χ. Παναγιωτόπουλου «Το Αποτύπωμα»

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Χ. Παναγιωτόπουλου «Το Αποτύπωμα»

Παρουσία του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης παρουσιάστηκε το βιβλίο του διευθυντή Ειδήσεων του Mega

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Χ. Παναγιωτόπουλου «Το Αποτύπωμα»
To λαμπερό φως που έπεφτε επιβλητικά πάνω στα λευκά μάρμαρα στο Μουσείο της Ακρόπολης άφηνε το δικό του «αποτύπωμα» -σάμπως να συνωμοτούσε ιδανικά με τον τίτλο του βιβλίου που παρουσιάστηκε, σήμερα το πρωί, στον ίδιο χώρο. 

Σίγουρα το «Αποτύπωμα» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο τρόπο για να αποκαλυφθεί σε μια εκδήλωση που δεν είχε τα στοιχεία μιας ψυχρής βιβλιοπαρουσίασης αλλά της εγκάρδιας συνεύρεσης μεταξύ φίλων. Θερμά λόγια ακούστηκαν από έναν ιδανικό πλάνητα των στίχων όπως ο Μάνος Ελευθερίου δικαιώνοντας τις ποιητικές αναζητήσεις του  διευθυντή ειδήσεων του Mega: «Κάθε νέα παρουσία στο τραγούδι, είτε στον στίχο, είτε στη μουσική-είναι και μια νέα ελπίδα για την πρόοδο του», τόνισε ο Μάνος Ελευθερίου, προσθέτοντας: «Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται αυτή την εργασία σε μια δύσκολη, πραγματικά, στιγμή για το ελληνικό τραγούδι».

Ευχάριστη έκπληξη δήλωσαν ταυτόχρονα οι δυο σπουδαίοι συνθέτες που έχουν αναλάβει να μελοποιήσουν τα ποιήματα του Παναγιωτόπουλου, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι αυτά γράφτηκαν σε διάστημα ενός έτους. 

«Μπορεί τα ποιήματα να γράφτηκαν τον τελευταίο χρόνο», τόνισε με τη σειρά του ο ίδιος ο συνθέτης των στίχων, ενώ συνέχισε λέγοντας «αλλά η κυοφορία τους διήρκεσε πάνω από τριάντα χρόνια-γι'αυτό κι έχουν ισχυρότατο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα». 

Όπως ομολογεί, άλλωστε, και ο ίδιος στο εσώφυλλο της ποιητικής του συλλογής: «Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ήδη από τα δεκαοχτώ το μυαλό του έδειχνε το δρόμο της δημοσιογραφίας και η ψυχή τα μονοπάτια της Τέχνης, τα οποία βάδισε επί επτά χρόνια ως μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής. Από το 2003 είναι διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Channel και για το έργο του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Βραβείο Μπότση».
Κλείσιμο

Τη σκυτάλη πήραν, με τη σειρά τους οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Έλενα Ακρίτα, άνθρωποι που γνωρίζουν από το δημοσιογραφικό βάσανο αλλά και τις υψηλές επιταγές της γραφής. Δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Νίκος Χατζηνικολάου αλλά και ο Γιώργος Νταλάρας και η Άννα Νταλάρα που επέλεξε το καφέ του μουσείου και την ευχάριστη ομήγυρη για τη γιορτή της. Την εκδήλωση άνοιξε ο ίδιος ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης ο οποίος αναφέρθηκε στη θερμή συνεργασία τους με τον κ.Παναγιωτόπουλο μιλώντας με τον καλύτερο τρόπο για μια συλλογή που αποκαλύπτει, ταυτόχρονα, την κοσμοθεωρία του γράφοντος, τις βαθιές του ανησυχίες και το μακρύ ταξίδι του στον κόσμο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Αίσθηση προκάλεσε η άφιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος απέσπασε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να παραστεί στην εκδήλωση και να ξεφυλλίσει το «Αποτύπωμα».   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης