Το Opel Astra GTC και με 200 PS

Το Opel Astra GTC και με 200 PS

Είχαμε αποκαλύψει τα σχέδια της Opel να εφοδιάσει το τρίθυρο Astra με την έκδοση 200 PS του 1.6 turbo από τον Μάρτιο του 2013.

Το Opel Astra GTC και με 200 PS
Δέκα μήνες αργότερα ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη θυγατρική της General Motors για το αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μάρκας κάτω από το Astra OPC. Η Opel ανακοίνωσε μάλιστα και την εμπορική πολιτική για την αγορά της Γερμανίας, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 25.250 ευρώ. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 ECOTEC, τεχνολογίας απευθείας ψεκασμού, αποδίδει 200 PS και 30,6 kgm ροπής με λειτουργία overboost.

Όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Μάρτιο, το συγκεκριμένο Astra GTC χρειάζεται λιγότερο από 8 sec για να φθάσει από στάση τα 100 km/h (7,9 sec για την ακρίβεια) και πιάνει τελική ταχύτητα 230 km/h. Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις, η εξέλιξη των νέας γενιάς κινητήρων της Opel επιτρέπει τη διατήρηση της μέσης κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Astra GTC 200 PS χρειάζεται 6,6 lt. καυσίμου ανά 100 km σε μεικτό κύκλο, με τις εκπομπές CO2 να βρίσκονται στα 154 g/km. Για την ανάρτηση των εμπρός τροχών έχουν επιλεγεί γόνατα υψηλών επιδόσεων HiPerStrut, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στο Insignia OPC.

Κλείσιμο
Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης