Δες τι χρειάζεται για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο...

Δες τι χρειάζεται για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο...

Τα ζευγάρια που γράφουν τα προβλήματά τους είναι λιγότερο αναστατωμένα από τους καβγάδες τους και περισσότερο ικανοποιημένα, παθιασμένα και ερωτευμένα, σύμφωνα με την έρευνα

Δες τι χρειάζεται για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο...
Ένας ευτυχισμένος γάμος είναι σίγουρο πως σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη, υγιής και σοφή ενώ ένας δυστυχισμένος γάμος σε κάνει να νιώθεις δυστυχισμένη.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως γενικότερα οι άνθρωποι είναι όλο και λιγότερο ικανοποιημένοι με το γάμο τους όσο περνάνε τα χρόνια.

Κλείσιμο
Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι μετά από χρόνια οι άνθρωποι δε βλέπουν τα προβλήματά τους αρκετά αντικειμενικά. Λέγεται, όμως, πως μία γραπτή έκθεση μπορεί να βοηθήσει πολύ.


Το πείραμα έκανε μία καθηγήτρια ψυχολογίας στο Northwestern σε 120 ζευγάρια τα οποία ήταν παντρεμένα από 1 μήνα μέχρι 50 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά για όλων των ειδών τα ζευγάρια.


Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι σύζυγοι έπρεπε να γράψουν τα στοιχεία ενός ευτυχισμένου γάμου (όποια κι αν ήταν αυτά για τον καθένα) όπως επίσης και την πιο μεγάλη διαφωνία τους κατά τους 4 περασμένους μήνες. Στη συνέχεια 60 από τα ζευγάρια ξόδεψαν άλλα 7 λεπτά προκειμένου να γράψουν για τη συγκεκριμένη διαφωνία από τη μεριά ενός τρίτου προσώπου. Οι υπόλοιποι 60 δεν έκαναν το δεύτερο μέρος της εργασίας.


Όλο αυτό το πείραμα επαναλαμβανόταν κάθε τέσσερις μήνες για 2 χρόνια.


Παρόλο που τα ζευγάρια και από τις δύο ομάδες τσακώνονταν το ίδιο συχνά, τα ζευγάρια που έγραφαν την επιπλέον έκθεση των 7 λεπτών ήταν λιγότερο αναστατωμένα από τους καβγάδες τους και ήταν περισσότερο ικανοποιημένα, παθιασμένα και ερωτευμένα.

Διαβάστε περισσότερα από το www.faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης