Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματούχο του στρατού επειδή του άσκησε κριτική

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματούχο του στρατού επειδή του άσκησε κριτική

Το 2012 «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς στη Βόρεια Κορέα ο υποστράτηγος Ρι Γιονγκ Χο - Πώς το καθεστώς έμαθε για την αρνητική κριτική που ασκούσε στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματούχο του στρατού επειδή του άσκησε κριτική
Ένας ακόμα υψηλόβαθμος στρατιωτικός, που από το 2012 είχε «εξαφανιστεί» από τις δημόσιες εμφανίσεις στη Βόρεια Κορέα, έγινε πρόσφατα γνωστό ότι εκτελέστηκε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Ρι Γιονγκ Χο ήταν υποστράτηγος από το 2009 μέχρι το 2012, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του με την αιτιολογία ότι πάσχει από «κάποια» ασθένεια.

Αρχικά, τα ειδησεογραφικά μέσα στη Δύση και στη Νότια Κορέα έκαναν λόγο για κατ' οίκον περιορισμό του ανώτατου αξιωματούχου της απομονωμένης χώρας, όμως, πρόσφατα, ο πρώην διπλωμάτης από τη Βόρεια Κορέα, Τάε Γιονγκ Χο, που έχει αποστατήσει από το καθεστώς, μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap News και αποκάλυψε ότι ο Ρι Γιονγκ Χο εκτελέστηκε με διαταγή του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά για το θέμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Κλείσιμο


«Είναι κοινό μυστικό ότι ο Ρι εκτελέστηκε το 2012
», δήλωσε ο πρώην διπλωμάτης, που υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρέσβης στο Λονδίνο μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε ότι το καθεστώς είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο του υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος ακούστηκε να ασκεί κριτική στον Κιμ Γιονγκ Ουν επειδή δεν κράτησε τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις και φιλελευθεροποίηση της χώρας.

Ο ίδιος, δήλωσε στο Yonhap News: «
Οι αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα είναι προσεκτικοί στις αναφορές τους επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να έχουν παγιδευτεί τα τηλέφωνά τους».

Παρόλο, που η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις, πιστεύεται ότι τρεις αξιωματούχοι του στρατού έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Το 2012 ο Ρι, το 2015 ο διάδοχός του, Χιον Γιονγκ Τσολ και τον Φεβρουάριο του 2016 ο Ρι Γιονγκ Τζιλ. Τα σχετικά δημοσιεύματα από την Νότια Κορέα και την Δύση αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες εκτελέσεις έχει διατάξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν και μιλούν για 70 μέχρι 340 ενώ το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει επίσημα παραδεχθεί μόνο την εκτέλεση του θείου του ηγέτη της χώρας το 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης