Κομισιόν: Επιπλέον 200 εκατομμύρια για τους πρόσφυγες σε Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο
Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους - Το περιφερειακό ταμείο στήριξης της ΕΕ έχει κινητοποιήσει πάνω από 730 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα έτος
ανακοίνωσε σήμερα την επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ σε πρότζεκτ υποστήριξης των προσφύγων από τη Συρία, που βρίσκονται στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Το πακέτο βοήθειας αποφασίστηκε στην τέταρτη συνάντηση του περιφερειακού ταμείου στήριξης της
Στόχος του είναι η γρήγορη κινητοποίηση κεφαλαίων από την ΕΕ για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων που έχουν μετακινηθεί βιαίως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Συρία. Το ταμείο έχει κινητοποιήσει πάνω από 730 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα έτος για τον στόχο αυτό.
Ο Επίτροπος για θέματα Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ, Γιοχάνες Χάν, είπε πως «θέλουμε να φέρουμε όλα τα παιδιά-πρόσφυγες στην περιοχή αυτή στο σχολείο μέσα σε ένα έτος. Θέλουμε επίσης να επενδύσουμε στον βίο των ανθρώπων αυτών παρέχοντας άμεσες δημοτικές υπηρεσίες και κοινωνική συνοχή για τους πρόσφυγες και τις κοινωνίες που τους υποστηρίζουν».
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.