Άγκυρα: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Άγκυρα: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία σχεδιάζει να υποβάλει για ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο μια δήλωση κατά του ψηφίσματος

Άγκυρα: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας
Οι σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα έχουν πληγεί σοβαρά μετά την σχεδόν ομόφωνη έγκριση από τη γερμανική κάτω βουλή ενός ψηφίσματος που χαρακτηρίζει τις σφαγές Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915 ως «γενοκτονία», δήλωσε σήμερα σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

Ο Γιασίν Ακτάι έκανε το σχόλιο αυτό σε τουρκικό τηλεοτπικό κανάλι απευθείας μετά την έγκριση, ενώ το κυβερνών στην Τουρκία Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σχεδιάζει να υποβάλει για ψήφιση στο τουρκικό Κοινοβούλιο μια δήλωση κατά του ψηφίσματος, σύμφωνα με κομματική πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση για το ιστορικής σημασίας ψήφισμα κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Groko, του μεγάλου συνασπισμού που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Χριστιανοκοινωνικούς βαυαρούς εταίρους τους και τους Σοσιαλδημοκράτες καθώς επίσης και τους  Πράσινους.  
 
Στο επίμαχο ψήφισμα γίνεται επίσης αναφορά σε ενοχή κι συνυπευθυνότητα της Γερμανίας ως συμμάχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το ψήφισμα στήριξε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία παρά την προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι το ψήφισμα θα έβλαπτε τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ. 
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης