«Όχι» στο «πλαστικό χρήμα» στα ιατρεία, λένε οι γιατροί

«Όχι» στο «πλαστικό χρήμα» στα ιατρεία, λένε οι γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το συγκεκριμένο μέτρο

«Όχι» στο «πλαστικό χρήμα» στα ιατρεία, λένε οι γιατροί
Αντίθετοι με το μέτρο της πληρωμής τους με πιστωτική κάρτα από τους ασθενείς είναι οι γιατροί. Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διατυπώνει τις ενστάσεις του για το μέτρο και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ενδεχόμενο της χρήσης του πλαστικού χρήματος στα ιατρεία για λόγους που αφορούν τον κλάδο αλλά και τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, «το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, διότι πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί».

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι τυχόν εφαρμογή του πλαστικού χρήματος στις ιατρικές επισκέψεις θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι ιδιώτες γιατροί έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή.
Κλείσιμο

Επιπλέον, οι γιατροί εκτιμούν ότι το μέτρο δεν θα έχει απήχηση στους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς που εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης