Στην Αθήνα η FIFA για την «εξάλειψη της βίας» - Εκτός Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ

Στην Αθήνα η FIFA για την «εξάλειψη της βίας» - Εκτός Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στέλνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, ο οποίος θα συναντηθεί με Βασιλειάδη-Γραμμένο και θα δώσει συνέντευξη Τύπου - Στη γωνία η κυβέρνηση για τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της στην υπόθεση Σαββίδη

Στην Αθήνα η FIFA για την «εξάλειψη της βίας» -  Εκτός Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, γεγονότα που έκαναν τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκαν αρνητικά από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η FIFA δεν επαναπαύθηκε τελικά στην ανακοίνωση που ζητούσε από την ΕΠΟ να πάρει άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί το Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις και ειδοποίησε ότι σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία της για να έχει συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ώστε να συζητηθούν πιθανές λύσεις στο μείζον πρόβλημα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μέσω του Μπιορν Βασάλο γνωστοποίησε τις προθέσεις της στον κ. Βασιλειάδη μέσω επιστολής, η οποία ανέφερε αναλυτικά:

Κλείσιμο
«Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ, έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της. Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.
 
Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο. Μετά τιμής».


Στην Αθήνα, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα βρεθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA / UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και την αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Η αντιπροσωπεία της FIFA θα έχει συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη πολύ πριν τις 17.00, που είναι προγραμματισμένο να δει τους προέδρους ομάδων της Super League.

Γιατί είναι σημαντική η παρουσία Χούμπελ στην Αθήνα
Γεννημένος στις 10 Γενάρη του 1958 ο Δρ. Χέρμπετ Χούμπελ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Σάλτσμπουργκ, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της Αυστρίας αλλά και μέλος αρκετών Επιτροπών της UEFA. Συγκεκριμένα είναι στην Επιτροπή Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης στην UEFA, στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, στην Επιτροπή Διαιτησίας αλλά και μέλος της Νομικής Επιτροπής και Υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στη Νομική Επιτροπή μάλιστα είναι 3ος αντιπρόεδρος. 

Προέρχεται από μία οικογένεια που είχε ασχοληθεί για χρόνια με το αθλητικό δίκαιο και την δικηγορία αλλά και με το ποδόσφαιρο. Ο Χούμπελ που έχει δικηγορικό γραφείο στο Σάλτσμπουργκ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, που εκτός από την δικηγορία ασχολήθηκε και με το αθλητικό δίκαιο αλλά και με το ποδόσφαιρο. Το 1999 εξελέγη αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων στο Σάλτσμπουργκ και το 2001 πρόεδρος. Είναι μέλος της Π.Ο. της χώρας του από το 1993. Επίσης υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Euro 2008 αλλά και στην αυστριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ακεραιότητά του κρίνεται τέτοια που μεταξύ άλλων του είχε ζητηθεί να δει παρατυπίες και παρανομίες σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Στις 26 Ιουλίου του 2017 ανέλαβε μετά από διαβουλεύσεις των UEFA και FIFA πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ΕΠΟ με μέλη τον Ιβάν Βέλα από την Μάλτα και τον Εντουάρντο Ντερβίσι από την Ισπανία. Ο Χούμπελ είχε την ευθύνη να οδηγηθεί η ΕΠΟ σε εκλογές, όπως και έγινε. Παρέμεινε στο πόστο του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και μαζί με τον Βέλα βρέθηκαν και το 2018 σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ήταν μάλιστα εκείνος που επέμεινε για την παρουσία δύο ακόμα ξένων αρχιδιαιτητών στην ΚΕΔ.


«Μαύρο πρόβατο» για την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Την ώρα που η FIFA ψάχνει λύσεις, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων λειτουργεί με πολύ αυστηρότερο τρόπο: Απέβαλε τον ΠΑΟΚ από τα μητρώα της με επίσημη ανακοίνωσή της για την συμπεριφορά του Σαββίδη στο ματς της Τούμπας! 

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα αυτήν την απόφαση.

Η συγκεκριμένη ομοσπονδία (ECA) αποτελείται από 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις και ουσιαστικά επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αλλαγές για την επόμενη τριετία στο Champions League και στο Europa League προέκυψαν μετά το συνέδριο της ECA στην Αθήνα και στο Χίλτον στο οποίο φυσικά είχαν δώσει το παρών και οι ισχυροί άντρες της UEFA.
 
Οσο για το ποιοι βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο που πήρε ομόφωνα την απόφαση για αποβολή του ΠΑΟΚ; Ο Ανδρέα Ανιέλι (Γιουβέντους), ο Πέδρο Λόπες Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ (Αγιαξ), ο Εντουαρντ Γούντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Ιβάν Γκαζίδης (Αρσεναλ), ο Μπερτομέου (Μπαρτσελόνα), ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Παρί Σεν Ζερμέν), ο Ζαν Μαρί Ολάς (Λιόν) και ο Μίκαελ Κέρλινγκερ (Μπάγερν Μονάχου)...

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ECA είδε την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σε συνδυασμό με τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αποβάλλουν άμεσα τον ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης