Κωνσταντοπούλου: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;»

Κωνσταντοπούλου: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;»

Υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθέτησε τον κ. Φλαμπουράρη επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Αθήνας ώστε να του παρέχει βουλευτική ασυλία - «Ηγέτης είναι αυτός που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού» είπε

Κωνσταντοπούλου: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;»
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως το προφίλ των αδιάφθορων που χρησιμοποιεί ως προεκλογικό χαρτί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλαμπουράρη που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα υπονοώντας ότι ο κ. Τσίπρας τον τοποθέτησε επικεφαλής της Α’ Αθήνας παρέχοντάς του με τον τρόπο αυτό «βουλευτική ασυλία» σε ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές περιπέτειες ενώ υποστήριξε πως «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες».

Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε το «αρχηγικό» προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ηγέτης είναι αυτός που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού» ενώ χαρακτήρισε όλα τα πρόσωπα της «αυλής» του κ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενους και υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη αλλά και την διάθεση να χτυπήσει την διαπλοκή.

Κλείσιμο
«Ο εκλογικός συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόθυμο επιτελείο Μαξίμου που μπορεί να διαλύσει την Αριστερά για λίγες ημέρες εξουσίας» είπε η κα. Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει «αυτό το σύστημα εκμεταλλεύεται την εκλογική λίστα. Εκμεταλλεύεται ότι στις εκλογές ο πολίτης δεν βάζει «σταυρό». Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί την εκλογική νομοθεσία που κάποτε καταγγέλλαμε για να βαφτίσει εκλεγμένους τους δοτούς και να περιβάλει με βουλευτική ιδιότητα και ασυλία όλο το κυβερνητικό επιτελείο που δεν εκλέχθηκε από τον λαό αλλά φιγουράρει πρώτο στις λίστες, πάνω από τους εκλεγμένους. Υπενθυμίζεται ότι «δοτό» έχει αποκαλέσει τον κ. Φλαμπουράρη καυτηριάζοντας το γεγονός ότι από εξωκοινοβουλευτικός υπουργός τοποθετήθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας μπροστά από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που το δικαιούταν με βάση τους «σταυρούς» που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Αναφερόμενη δε στο «καραμπινάτο» ασυμβίβαστο του κ. Φλαμπουράρη καθώς ως υπουργός διατηρούσε παράλληλα την μετοχική του σχέση με εταιρεία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου αλλά και κατ επέκταση στην «σκαστή» παραβίαση του Συντάγματος υπενθύμισε μια ακόμα υπόσχεση του κ. Τσίπρα ότι δηλαδή «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος».

«Μας λένε ότι μπορεί να έφεραν μνημόνιο αλλά θα συγκρουστούν με την διαπλοκή. Το ίδιο είχαν πει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου όταν έκρυβαν την λίστα Λαγκάνρτ στα συρτάρια τους και αξιοποιούσαν τον υπόδικο σήμερα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ»  ανέφερε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Μήπως με τον κ. Φλαμπουράρη που βλέπει το ματς δίπλα- δίπλα με ολιγάρχες; Μήπως με τον κ. Παππά που δεν έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων ή μήπως με τον κ. Δραγασάκη που ως υπεύθυνος για τις τράπεζες άφησε άθικτες τις διοικήσεις των τραπεζών;»

«Την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και χρησιμοποιούν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους πομπές. Δεν θα την δώσουν εκείνοι που ετρεχαν στα ΑΤΜ της βουλής όταν η βουλή ψήφιζε για το δημοψήφισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Π. Λαφαζάνης : ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε ταπεινωτικά
Η κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας άνοιξε με τον χαιρετισμό του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που υποστήριξε ότι το κόμμα είναι «το μέτωπο της ελπίδας. Εμείς είμαστε το νέο - το καινούργιο απέναντι το μέτωπο των μνημονίων. Η ΛΑΕ έρχεται από μακριά από τις καλύτερες αριστερές πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας. Πηγαίνει μακριά για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια μια Ελλάδα δημοκρατική - προοδευτική. Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο “Oχι” για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο νεανικό όχι του δημοψηφίσματος απέναντι στο “ναι” της υποδούλωσης. Με το όχι κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα».

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «διέψευσε τις ελπίδες του λαού. Ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Συνθηκολόγησε και παραδόθηκε ταπεινωτικά. Παρέδωσε το όχι και τους αγώνες στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε», ενώ τόνισε ότι «εμείς όμως νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε!».
 
«Νέα Βάρκιζα το 2015 δεν υπάρχει. Δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε. Συνεχίζουμε με πείσμα. Δεν είμαστε το νόμισμα της δραχμής. Δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο. Είμαστε το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, φόρο λεηλασία. Άλλοι μετέτρεψαν το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα κοινωνικό οδοστρωτήρα».
 
Αναφορικά με το δίλημμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΛΑΕ ισχυρίστηκε ότι «το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μειμαράκης. Την επόμενη θα είναι μαζί με κολαούζους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ό,τι απέμεινε από ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε νέα ΔΗΜΑΡ και Πασοκοποιείται».
 
Απηύθυνε μάλιστα μήνυμα στο εκλογικό σώμα να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι «από την Δευτέρα ξεκινάμε για να γίνουμε εξουσία από τον λαό, για τον λαό».

Ακολούθησε η κυρία Κωνσταντοπούλου που ξεκίνησε την ομιλία της με της εξής ερώτηση: «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» για να λάβει την απάντηση από το συγκεντρωμένο πλήθος «όχι».

 «Τι είπατε;» ξαναρώτησε η ίδια για να εισπράξει και πάλι αρνητική απάντηση. «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας αλλά κανείς δεν το ανέφερε από μνημονιακά ΜΜΕ και κόμματα. Η δημοκρατία στην χώρα μας δοκιμάζεται!  Ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ακόμα και αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του λαού αυτός ο λαός σηκώνεται και πάλι στα πόδια του θεριεύει και αντρειεύει απέναντι στο τέρας του μνημονίου» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Η ίδια υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές με «νέο σύνθημα ξένο στην Αριστερά. Το σύνθημα «ψηφίζουμε πρωθυπουργό» προσπαθώντας να επενδύσει στην παλιά λαοφιλία του κ. Τσίπρα» για να προσθέσει «Εχει σημασία τελικά ο αρχηγός; Εχει όταν πλαισιώνεται από την συλλογικότητά του όταν την σέβεται και τιμά και όχι όταν κρεμά τον λαό για να σώσει τον εαυτό του. Όταν τιμά τον λόγο του και δεν ψηφίζει τα μνημόνια που έλεγε ότι θα ακυρώσει. Όταν δεν ματαιώνει τα όνειρα της ελπίδας και της νεολαίας όταν δεν κάνει το ΟΧΙ του λαού ντροπιαστικό «ναι» του ηγέτη».

«Μην ακούτε τον κ. Τσίπρα που λέει δεν θα γίνω Παπαδήμος. Με την ίδια ευκολία είπε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια» σημείωσε σε άλλο σημείο.


Οι Podemos γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα
 Ωστόσο, από τους πρώτους που ανέβηκαν στην εξέδρα που έχε σταθεί στην πλατεία Ομόνοιας ήταν ο Χεσούς Ροντρίγκεζ, βουλευτής Ανδαλουσίας των Podemos ο οποίος έδειξε με τις δηλώσεις του πως και το κόμμα του έχει γυρίσει πλέον την πλάτη του στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Ροντρίγκεζ είπε χαρακτηριστικά ότι «η αγάπη των πολιτών της χώρας είναι πλέον με την Λαϊκή Ενότητα», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να στηρίξει κάποιος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

«Χρειαζόμαστε η ΛΑΕ να γίνει ένα πρότυπο δυναμικό κίνημα ... Η ΛΑΕ πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για όσους ψήφισαν συνειδητά όχι... Hasta la victoria siempre! Πάντοτε μέχρι την νίκη!»
Στην εκδήλωση παρευρίσκεται ο Νίκος Κωνσταντοπουλος, ο Ερίκ Τουσέν και στελέχη της ΛΑΕ. Σημειώνεται ότι λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης