Guardian: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει πιο «εύπεπτη» για τη Γερμανία μια ελάφρυνση χρέους

Guardian: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει πιο «εύπεπτη» για τη Γερμανία μια ελάφρυνση χρέους

Αν και υπάρχει διαφωνία όσον αφορά στο χρέος, υπάρχει περιθώριο για μια πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους

Guardian: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει πιο «εύπεπτη» για τη Γερμανία μια ελάφρυνση χρέους
Mε τίτλο: «Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει πιο "εύπεπτη" για τη Γερμανία μια ελάφρυνση χρέους» η βρετανική εφημερίδα Guardian σημειώνει πως «μετά τον σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης, μπαίνουμε σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων, κάτι που αποτελεί καλή είδηση, αν και καθυστερημένη σε σχέση με την κλίμακα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, όμως θα επιδιώξει τον διάλογο με τις πιστώτριες τράπεζες, τονίζει ο Guardian. Παράλληλα, στο άρθρο σημειώνεται ότι o Αλέξης Τσίπρας έχει μια σαφή εντολή για αλλαγή, ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να λάβει υπόψη του τους περιορισμούς στην άλλη πλευρά του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία επίσης έχει μια σαφή πολιτική με καθαρά πολιτικά όρια, εν μέρει επειδή εδώ και μισή δεκαετία κυκλοφορεί στη Γερμανία μια λανθασμένη ρητορική σχετικά με τις αιτίες της κρίσης στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζεται.
Κλείσιμο



«Αν και όπως επισημαίνεται αυτό είναι πολύ ατυχές, είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει πλήρης στροφή προς την Ελλάδα».

Το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (ADF) από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου έχει κερδίσει σημαντική πολιτική υποστήριξη και προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τις διαδηλώσεις κατά του Ισλάμ σε ορισμένα μέρη της χώρας προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη και άλλων δυσαρεστημένων πολιτών.

Αυτά είναι νέα φαινόμενα στη γερμανική πολιτική και βοηθούν ώστε να εξηγηθεί, όχι όμως και να δικαιολογηθεί, το πείσμα με το οποίο ακολουθούνται λανθασμένες πολιτικές.

Όπως και σε άλλους άλλες χώρες, η γερμανική πολιτική ελίτ φοβάται ότι θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία και ως αποτέλεσμα έχει γίνει υπερβολικά επιφυλακτική.

Ωστόσο, τονίζεται στο άρθρο, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Αν και υπάρχει διαφωνία όσον αφορά στο χρέος, υπάρχει περιθώριο για μια πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους.

Τρία είναι τα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν: Να υπάρξει ένα μορατόριουμ για το χρέος, επανεκκίνηση της ανάπτυξης και επιδίωξη μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ανάπτυξη στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης