Αλωνίζει ο Ρουβίκωνας: Τώρα απειλεί και γιατρούς στα νοσοκομεία

Αλωνίζει ο Ρουβίκωνας: Τώρα απειλεί και γιατρούς στα νοσοκομεία

Πρωτοφανείς σκηνές στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός - Απείλησαν γιατρό ότι θα του σπάσουν το κεφάλι και θα του κόψουν το χέρι - Παραίτηση Τόσκα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Αλωνίζει ο Ρουβίκωνας: Τώρα απειλεί και γιατρούς στα νοσοκομεία
Ανενόχλητη αλωνίζει η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η οποία μετά από τις επιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες με βαριοπούλες και την εισβολή σε πρεσβεία ξένης χώρας (σ.σ. στην πρεσβεία της Ισπανίας) αποφάσισε να... διευρύνει τις πράξεις του πραγματοποιώντας μια τραμπούκικη επίθεση σε βάρος γιατρού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τα μέλη της να λειτουργούν ως άλλοι αυτόκλητοι τιμωροί.

Με μια φασιστική ρητορική και απειλές του τύπου «θα σου σπάσουμε το κεφάλι», «θα σου κόψουμε τα χέρια» τα μέλη του Ρουβίκωνα απειλούν γιατρό μέσα στο γραφείο του σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και ως άλλοι δικαστές βγάζουν πόρισμα και ποινή χωρίς να αφήνουν τον «κατηγορούμενό» τους να απαντήσει στις καταγγελίες τους.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα αντί για την κατακραυγή και την καταγγελία φαινομένων που υπονομεύουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ο πολιτικός κόσμος μέσω της σιωπής για το περιστατικό και ορισμένοι «επώνυμοι» υποθάλπουν την αυτοδικία αλά Ρουβίκωνα. Σχετικά με το «ντου» στον Ευαγγελισμό και το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι δράστες δεν υπήρξε καμία δήλωση από παρατάξεις, στελέχη ή και τυχόν αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, στα social media ορισμένα δημοσίως αναγνωρίσιμα πρόσωπα εξέφρασαν τις θέσεις τους.

Σε παρόμοιο πνεύμα, αλλά με αντιφατικά μηνύματα, ο γνωστός stand up κωμικός, Σίλας Σεραφείμ άνοιξε έναν διάλογο στο twitter εκκινώντας από το σχόλιο «Αυτοί οι Ρουβίκωνες είναι φοβεροί, απίθανοι, άπιαστοι, ασύλληπτοι». Ωστόσο, σε επόμενο μήνυμά του, ο Σεραφείμ ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ των θεσμών σόρι... Να φτιάξουμε κράτος να τον μπαγλαρώσει... [σσ: τον γιατρό του Ευαγγελισμού] Ο κάθε Ρουβίκωνας δεν μπορεί να υποκαθιστά τους θεσμούς».






Από τους ελάχιστους που τοποθετήθηκαν δημοσίως για το επεισόδιο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ήταν ο γνωστός συγγραφέας και πρώην υποψήφιος βουλευτής, Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος έγραψε στο facebook σαρκάζοντας «δεν είναι τυχαίο που οι Ρουβίκωνες επιτέθηκαν στον Ευαγγελισμό. Αν κάνανε ντου στο Δρομοκαΐτειο θα τους κρατούσανε εκεί».




ΙΣΑ προς Τόσκα

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση του συλλογικού οργάνου του οποίου προΐσταται, σχολίασε: «Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση!»





Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τίτλο «Κύριε Τόσκα αναλάβετε τις ευθύνες, προστατεύστε τους πολίτες»:

«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το σημερινό περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού, αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης