Σε εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων, λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), μέχρι τώρα:
-στη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, επί της οδού Κίου 5, φιλοξενήθηκαν 13 άστεγοι συμπολίτες μας και διατέθηκαν 20 μερίδες φαγητού, ψωμί, χυμοί και συμπυκνωμένο γάλα.
-στο χώρο φιλοξενίας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν & Αλεξανδρείας, διανυκτέρευσαν 14 πολίτες και διατέθηκαν 20 μερίδες φαγητού.
Κλείσιμο
Για τις ανάγκες των επιτόπιων παρεμβάσεων (street work), η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων διένειμε 20 μερίδες φαγητού και 15 κουβέρτες.
Διατέθηκαν επίσης:
-στο ΚΕΘΕΑ 20 μερίδες φαγητού, ψωμί και 10 κουβέρτες
-στον ΟΚΑΝΑ 17 μερίδες φαγητού, ψωμί, χυμοί και 20 κουβέρτες
-στην PROTECTA 28 κουβέρτες και κρουασάν για διάθεση κατά το βραδινό street work στον δρόμο
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου η τετραψήφια γραμμή ενημέρωσης 1595, καταγράφει πληροφορίες για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων είναι οι εξής:
α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)
β) η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449)
γ) και για έκτακτες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Υπνωτήριο της οδού Αλικαρνασσού 49
Το ταξίδι που θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις μια χώρα τη στιγμή που αλλάζει, και να ανακαλύψεις έναν προορισμό που μόλις αρχίζει να αποκαλύπτει τους θησαυρούς του.
Πάντοτε στην πρωτοπορία, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη αναζητούν τρόπους που προάγουν την ουσιαστική μάθηση και τη βαθιά κατανόηση. Και για να το πετύχουν αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια την ψηφιακή τεχνολογία και το λάθος ως εργαλείο μάθησης.