Αύριο τα ονόματα των πρώτων 4.260 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Αύριο τα ονόματα των πρώτων 4.260 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συνταχθούν κατάλογοι από όλα τα υπουργεία για τα επόμενα 8.290 ονόματα – Ο στόχος για το τέλος του 2013 είναι  να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι

Σε θάνατο ο μοναδικός επιζών των ενόπλων που χτύπησαν το Μουμπάι
Αύριο τα ονόματα των πρώτων 4.260 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα
Μια ημέρα έμεινε πλέον για την ανακοίνωση των ονομάτων των 4.260 υπαλλήλων που θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.

Σε αυτό το πρώτο «κύμα» αναμένεται να ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή πλεονάζουν καθηγητές πληροφορικής, οι οποίο είναι άκρως αξιοποιήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες ενώ για τους σχολικούς φύλακες, τόνισε ότι «κρίναμε πως δεν θα επέλθει καταστροφή της χώρας χωρίς την εργασία αυτή».

Από τους 4.260 υπαλλήλους, 1.976 είναι εκπαιδευτικοί που είτε έχουν δηλώσει, στην πλειονότητά τους, ότι δεν μπορούν να παραδώσουν μαθήματα για διάφορους λόγους (ψυχολογικούς κ.ά.) ή είναι μονίμως απουσιάζοντες (και υπολογίζονται σε 1.500), 476 ανήκουν σε ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζουν πλεόνασμα, όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, ενώ στο πρώτο κύμα θα ενταχθούν και 2.234 σχολικοί φύλακες.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διάστημα παραμονής σε καθεστώς διαθεσιμότητας  μειώθηκε στους 8 από τους 12 μήνες ενώ αντίθετα σταθερό παρέμεινε το ύψος της περικοπής τους μισθού τους, καθώς θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους.

Αθροιστικά πάντως και όπως προβλέπει η συμφωνία της Τρόικας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα θα ανέλθει στους 12.556 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και στους 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% από τους 12.556 διαθέσιμους θα απορροφηθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο ύστερα από αξιολόγηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης