Βόλος: Με παρέμβαση εισαγγελέα παρέχεται προστασία στην 26χρονη που απείλησε με κατσαβίδι ο σύντροφός της

Βόλος: Με παρέμβαση εισαγγελέα παρέχεται προστασία στην 26χρονη που απείλησε με κατσαβίδι ο σύντροφός της

Ο σύντροφός της καταδικάστηκε  σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών με τριετή αναστολή - Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

peripoliko3
Την παρέμβαση του εισαγγελέα Υπηρεσίας Βόλου προκάλεσε ο φόβος και η αγωνία της 26χρονης την οποία απείλησε ότι θα σκοτώσει ο 36χρονος σύντροφός της με ένα κατσαβίδι μπροστά στα έντρομα μάτια του πεντάχρονου παιδιού τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος να  προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο 36χρονος ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Μάλιστα στις 19:00 το απόγευμα η 26χρονη ενημερώθηκε ότι ο σύντροφός της θα πήγαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία και η απάντηση που έλαβε είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αφορά την ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνομιλία που είχε η 26χρονη με την ΕΡΤ δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια υπήρχαν καυγάδες ανάμεσά τους οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει. Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν ανησυχία στους γείτονες οι οποίοι ουκ ολίγες φορές ειδοποίησαν την αστυνομία. Μάλιστα όπως είπε η γυναίκα δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η ίδια και ο σύντροφός της είχαν έναν σοβάρο καυγά. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει το παιδί και να φύγει στην Αθήνα. Εκεί όπως λέει βρήκε δουλειά και είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί για να γλυτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του συντρόφου της και έτσι επέστρεψε στο σπίτι με στόχο να βρουν λύση για το καλό του παιδιού τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πηγή των εντάσεων έχει να κάνει με τα οικονομικά καθώς η 26χρονη ήταν άνεργη ενώ ο σύντροφός της δεν της έδινε χρήματα. Παράλληλα η ίδια ζητεί  να προστατευτεί από την βία και τις ύβρεις του επί 8 έτη συντρόφου της, για να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή της και όχι να γίνει το επόμενο θύμα δολοφονίας.

Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος;

Κλείσιμο
Στο μεταξύ ο  Εισαγγελέας μελετώντας το φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχουν αποκτήσει από κοινού με την 26χρονη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στο σπίτι όπου  διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς. Επιπλέον τα τραύματα της 26χρονης όπως αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Μάλιστα αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε την σύντροφό του με κατσαβίδι και είπε ότι εκείνη άρχισε τον καβγά όταν δεν της έδωσε χρήματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν την έδειρε, αλλά της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, με αποτέλεσμα εκείνη να γλιστρήσει, ενώ όπως είπε τα χτυπήματα οφείλονται στην πτώση.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες που έχουν προσδιοριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της 26χρονης η οποία αναφέρει πως  σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.



Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στο Περιστέρι: «Τη σκότωσα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι», λέει ο Πακιστανός


Οικονόμου σε Ακάρ για Καστελλόριζο: Δεν κάνουμε βήμα πίσω σε θέματα εθνικής κυριαρχίας

Η Λεωφόρος Συγγρού άλλαξε και έγινε πράσινη με 300 φοίνικες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης