Ο θλιμμένος Κινέζος του Παναθηναϊκού

Ο θλιμμένος Κινέζος του Παναθηναϊκού

Δείτε πώς περνάει την ώρα του ο Κινέζος γίγαντας του ΠΑΟ, που δεν βλέπει 12άδα ούτε με τα κυάλια...

Ο θλιμμένος Κινέζος του Παναθηναϊκού
Όταν η πατρίδα του, η Κίνα, χανόταν στο νέφος, εκείνος έβγαζε εισιτήριο-λαχείο για την ηλιόλουστη Αθήνα.

Ποιος θα το περίμενε; Ο Πινγκ Σανγκ, ο πρώτος Κινέζος μπασκετμπολίστας που έπαιρνε μετεγγραφή για Ευρώπη, ήρθε στην Ελλάδα ως ένας ικανός σέντερ, που θα μπορούσε να δώσει ανάσες στους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Φέρεται πως ήταν προσωπική επιλογή του προσφάτως αποπεμφθέντα προπονητή, κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Κλείσιμο
Όταν πάτησε όμως στο παρκέ του ΟΑΚΑ, πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν. «Ή μας κάνει τον... Κινέζο ή το μπάσκετ που γνωρίζει είναι τελικά πολύ κατώτερο των προσδοκιών» ήταν μια από τις πιο μετριοπαθείς διαπιστώσεις που ειπώθηκαν στο παρκέ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

«Έχει πολλές δυσκολίες, αλλά δουλεύει κάθε μέρα σκληρά, για να βελτιωθεί. Καταλαβαίνει το μπάσκετ, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι μετά από κάποιο χρόνο θα προοδεύσει και θα αναγεννηθεί» ήταν τα λόγια-στήριξη του αποπεμφθέντος κόουτς για τον Πινγκ Σανγκ, σύμφωνα με όσα έγραφαν πριν από μήνες τα κινεζικά ΜΜΕ.



Και λέμε πριν από μήνες, διότι τόσο είναι και το διάστημα που έχει να δει το όνομά του στη δωδεκάδα ο Κινέζος γίγαντας. Τώρα που ήρθε η άνοιξη και το φως από τον καθαρό ηλιόλουστο Αττικό ουρανό πλημμύρισε το διαμέρισμά του στο Μαρούσι, εκείνος εθεάθη στην πιλοτή της πολυκατοικίας του, πότε να χαζεύει το δρόμο και τους περαστικούς και πότε να παίζει με τα πλήκτρα του κινητού του τηλεφώνου.

Λίγα λεπτά πριν, είχε ανέβει και στη ταράτσα της νεόκτιστης πολυκατοικίας, τρομάζοντας ωστόσο τους γείτονές του, που ανησύχησαν, βλέποντάς τον δύο βήματα από το κενό.

Σήμερα, τη χρονιά του Αλόγου, σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, ο Πινγκ Σανγκ ποντάρει τις τελευταίες του ελπίδες στο... καθαρόαιμο που ονομάζεται Φραγκίσκος Αλβέρτης. Θα 'ναι άραγε αυτός που θα διώξει τη μελαγχολία από το πρόσωπο του πρώτου Κινέζου καλαθοσφαιριστή, που τόλμησε να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη;




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης