Ο «Τζόνι Ντεπ» στην Αθήνα!

Ο «Τζόνι Ντεπ» στην Αθήνα!

O Σάιμον Νιούτον είναι ένας τυπικός Αγγλος, έχει αποφοιτήσει από το Imperial, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, παίζει μπάντμιντον σε ομάδα της περιοχής του και έχει μπλε μάτια. Μόλις πήρε το πτυχίο του προσελήφθη σε μεγάλη λονδρέζικη εταιρεία.Δεν ήταν φτιαγμένος για δουλειά γραφείου. Το κατάλαβε όταν ντύθηκε Τζακ Σπάροου σε αποκριάτικο πάρτι και ήταν μια τόσο πετυχημένη μεταμφίεση που έγινε δουλειά καριέρας   

Ο «Τζόνι Ντεπ» στην Αθήνα!
Τα τελευταία οκτώ χρόνια ο Σάιμον Νιούτον ταξιδεύει ανά την υφήλιο με ένα βαλιτσάκι γεμάτο σπαθιά και πειρατικές στολές μεγάλης αξίας. Ντύνεται Τζακ Σπάροου για να διασκεδάζει τους καλεσμένους στα πάρτι του Ρίτσαρντ Μπράνσον και ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της Τσέλσι. Η απαρχή της περίεργης ιστορίας του ξεκινά εντελώς φυσιολογικά. Ενα βράδυ μαζί με την κοπέλα του βρέθηκαν στο αποκριάτικο πάρτι ενός κολλητού του φίλου. Είχε ντυθεί πειρατής προσπαθώντας να μιμηθεί τον χαρακτήρα του Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής». Λίγους μήνες μετά δέχτηκε το τηλεφώνημα εκείνο που του άλλαξε τη ζωή. «Με κάλεσε ένα γραφείο που βρίσκει σωσίες γνωστών Χολιγουντιανών ηθοποιών για πάρτι και δεξιώσεις. Είχαν δει κάτι φωτογραφίες από το πάρτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι επτά χρόνια μετά πλέον αποκαλώ επάγγελμα το να ντύνομαι πειρατής. Είμαι ο επίσημος σωσίας του Τζακ Σπάροου», λέει.

Κλείσιμο


Ο Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου στους «Πειρατές της Καραϊβικής»


Ενας πειρατής στο μετρό
Συναντηθήκαμε ένα πρωινό Κυριακής στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, στο κέντρο της Αθήνας, και με υποδέχτηκε με το χρυσό χαμόγελο ενώ στη χειραψία δεν μπορούσα να μη ρίξω μια ματιά στα μαύρα νύχια του. Είχε ήδη φορέσει τη στολή Τζακ Σπάροου. Δεν αισθανόταν καθόλου άβολα να πίνουμε καφέ σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο. «Το πιο αστείο είναι όταν παίρνω το μετρό στο Λονδίνο για να πάω σε επαγγελματικό ραντεβού ή σε κάποιο πάρτι για δουλειά. Ξέρεις, οι Λονδρέζοι έχουν τον άγραφο κανόνα να μην πιάνουν κουβέντα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και να αποφεύγουν την όποια οπτική επαφή. Οπότε επί 40 λεπτά μπορεί κάποιος να κάθεται δίπλα μου ατάραχος. Μόλις κατεβούμε και βγούμε από τον σταθμό με κυνηγούν να με ρωτήσουν τι συμβαίνει κι αν είμαι ο Τζόνι Ντεπ», περιγράφει χαμογελώντας.  Δεν του είναι δύσκολο να μεταμορφωθεί σε Τζακ Σπάροου, όχι όμως επειδή μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με τον Τζόνι Ντεπ. «Δεν είμαστε ίδιοι, απλώς υποδύομαι τον χαρακτήρα. Πίστεψέ με, είναι εύκολος αυτός ο χαρακτήρας, αρκεί να δώσεις τη σημασία που πρέπει στις λεπτομέρειες. Τα ρούχα είναι το πιο βασικό. Εγώ, λόγου χάρη, έχω μπλε μάτια, αλλά φοράω καφέ φακούς επαφής και έχω ξοδέψει μια περιουσία σε οδοντοτεχνίτες και ράφτες. Στην τρίτη ταινία της σειράς “Πειρατές της Καραϊβικής” τον είχα ντουμπλάρει, έχει πολύ μικρά χέρια και δεν γράφουν καλά στην κάμερα».

Αν πιστεύετε ότι έχουν γνωριστεί και ήπιαν παρέα ρούμι, γελιέστε. «Οι αστείες στιγμές δεν συμβαίνουν στα κινηματογραφικά πλατό. Εκεί τα πράγματα είναι αυστηρά επαγγελματικά. Τον έχω δει απλώς για μερικά λεπτά όταν ήρθε να επιθεωρήσει τις πρόβες κοστουμιών.

Αξιομνημόνευτα περιστατικά θυμάμαι από τις εμφανίσεις μου σε γάμους. Μας είχαν καλέσει στην Ινδία στον γάμο ενός πάμπλουτου επιχειρηματία που διοργάνωσε ‘‘πειρατικό” γάμο. Σε άλλη περίσταση, σε συνέδριο καθηγητών Φυσικής Αγωγής, εγώ ως Τζακ Σπάροου μαζί με κάποιον που έκανε τον “Εξολοθρευτή” υποδεχόμασταν τους συμμετέχοντες», περιγράφει.


«Ζουμερές» γνωριμίες
Τα περισσότερα χρήματα τα βγάζει με εμφανίσεις σε παιδικά πάρτι και ξέρει με τα μικρά ονόματα τις διάσημες σούπερ μόντελ συζύγους των ποδοσφαιριστών της Τσέλσι. Ως Τζακ Σπάροου έχει γνωρίσει τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ενώ χαμογελάει με νόημα όταν τον ρωτάω πώς αντιδρούν οι γυναίκες όταν φοράει τη στολή. «Εχει ενδιαφέρον», παραδέχεται.  Τα χρυσά δόντια του κοστίζουν πάνω από 1.000 ευρώ, η στολή (είχε γυρίσει όλη την Αγγλία για να βρει τα αυθεντικά κουμπιά του πειρατικού παλτού, ενώ το ύφασμά του δεν κυκλοφορεί πλέον, οπότε το προσέχει σαν κόρη οφθαλμού) του έχει στοιχίσει γύρω στα 2.000 ευρώ (έχει τέσσερα κοστούμια) και η περούκα (από χειροποίητη τρίχα) περίπου 1.100 ευρώ. Παρακολουθεί βίντεο του εαυτού του ως Τζακ Σπάροου με τις ώρες προκειμένου να τελειοποιήσει τις κινήσεις του. Του παίρνει σχεδόν μία ώρα να φτιάξει το μακιγιάζ (ακόμη και τα τατουάζ στα δάχτυλα χεριών του Σπάροου) και έχει έτοιμη πάντα τη βαλίτσα του για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι. Στο Ντουμπάι, για να τσεκάρουν αν θα του δώσουν τη δουλειά, απαίτησαν μισάωρο ραντεβού μαζί του. «Πέταξα από το Λονδίνο στο Ντουμπάι και πίσω για μισή ώρα δουλειάς. Είκοσι δύο ώρες συνολικά», θυμάται. Δεν θυμάται όμως πόσες φωτογραφίες έχει βγάλει με τους θαυμαστές του Τζακ Σπάροου: «Εχω χάσει το μέτρημα». Η μεγαλύτερη έγνοια του; «Να μην τραυματιστώ όταν κατεβαίνω σε αγώνες με την τοπική ομάδα μπάντμιντον». Βαριέται να προσποιείται κάποιον άλλο; «Βαριέμαι να δουλεύω σε γραφείο». Αμίμητος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης