Άντζελα Ιγκλ: Ποια είναι η Βρετανίδα πολιτικός που θα διεκδικήσει την ηγεσία των Εργατικών;

Άντζελα Ιγκλ: Ποια είναι η Βρετανίδα πολιτικός που θα διεκδικήσει την ηγεσία των Εργατικών;

Η 57χρονη πρώην υπουργός είναι ένα από τα 20 μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου που έχουν παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας την αποχώρηση του Τζέρεμι Κόρμπιν

Άντζελα Ιγκλ: Ποια είναι η Βρετανίδα πολιτικός που θα διεκδικήσει την ηγεσία των Εργατικών;
Την ηγεσία των Εργατικών πρόκειται να διεκδικήσει επίσημα αύριο η Άντζελα Ιγκλ, ένα από τα 20 μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου που έχουν παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας την αποχώρηση του επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα των Εργατικών στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης. Μετά από το κύμα των μαζικών παραιτήσεων των μελών του κόμματός του, εχθές ο κ. Κόρμπιν ηττήθηκε με διαφορά 132 ψήφων σε πρόταση δυσπιστίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο, λίγο αργότερα, δήλωσε ότι η ψήφος της ΚΟ δεν έχει καμία συνταγματική αξία και ότι προτίθεται δεν θα παραιτηθεί.

Νωρίτερα σήμερα, το Νο 2 των Εργατικών, ο Τομ Γουότσον τόνισε πως οι εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία είναι αναπόφευκτες μετά την άρνηση του Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί, ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τη θέση του διαδόχου του. Σύμφωνα με το BBC, η Άντζελα Ιγκλ έχει ήδη την στήριξη των 51 βουλευτών που απαιτείται για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και πρόκειται να προβεί στις απαιτούμενες επίσημες ενέργειες το πρωί της Πέμπτης.

Κλείσιμο
Ποια είναι η Άντζελα Ιγκλ;


Η Άντζελα Ιγκλ, κοινοβουλευτική αντιπρόσωπος του Γουάλασεϊ, είναι 57 ετών και εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1992. Διατέλεσε υπουργός Συντάξεων για ένα χρόνο στην Κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν και χρίστηκε σκιώδης υπουργός Οικονομικών το 2010, όταν στην ηγεσία του κόμματος βρισκόταν ο Εντ Μίλιμπαντ.

Μετά την περσινή της εκλογή, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποφάσισε να της αναθέσει το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Επιχειρήσεων και όχι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανέθεσε στο δεξί του χέρι, τον Τζον Μακ Ντόνελ. Αυτή του η επιλογή δέχθηκε έντονες επικρίσεις από μέλη του κόμματός του, τα οποία θεωρούσαν καταλληλότερη για αυτό το σημαντικό πόστο.

Θεωρείται ένα από τα έμπειρα και αφοσιωμένα μέλη του κόμματος και μέχρι πρότινος στήριζε πάντα με τις δηλώσεις και την ψήφο της τις αποφάσεις των εκάστοτε ηγετών των Εργατικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης