Mi5: Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει σφαγή στη Μ. Βρετανία

Mi5: Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει σφαγή στη Μ. Βρετανία

Δηλώσεις με αφορμή την επίθεση στο Παρίσι έκανε ο επικεφαλής της Mi5, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας επίθεσης από την Αλ Κάιντα

Mi5: Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει σφαγή στη Μ. Βρετανία
Μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, δήλωσε ο Άντριου Πάρκερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, Οι επιθέσεις αυτές τόνισε ότι θα έχουν σκοπό να προκαλέσουν μαζικές απώλειες ζωών, πιθανόν σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή «εικονικούς στόχους».

Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά την οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 12 άνθρωποι, ο Πάρκερ προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζει να φέρει εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση. Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς αρκετά… φιλόδοξα σχέδια από την Αλ Κάιντα και τους μιμητές της. Προσπάθειες να προκληθούν μαζικές απώλειες ζωών με επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και συμβολικούς στόχους», δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Κλείσιμο
Κατάσκοποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προβληματίζονται με το γεγονός ότι Πακιστανοί μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν μεταβεί στη Συρία, κάτι που ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Δύσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης