To FBI εντόπισε και συνέλαβε τρεις έφηβες Αμερικανίδες που επιχειρούσαν να περάσουν από την Γερμανία στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους τζιχαντιστές.
Τα κορίτσια κατάγονται από το Ντένβερ και παρασύρθηκαν από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών, αναφέρει αμερικανός αξιωματούχος στα ΜΜΕ.
Δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα τα ονόματα των κοριτσιών, αλλά έγινε γνωστό πως είναι 15-16 χρονών. Οι δύο είναι αδερφές με καταγωγή από τη Σομαλία, ενώ η τρίτη φίλη τους έχει καταγωγή από το Σουδάν. Η δικαιολογία που προέβαλαν στις γερμανικές αρχές είναι ότι ήθελαν να πάνε στην Τουρκία για σπουδές.
Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ήρθαν σε επαφή με κάποιον από τη Γερμανία, ο οποίος πιθανότατα τους υποσχέθηκε να τις βοηθήσει να ταξιδέψουν στη Συρία.
Κλείσιμο
Τα κορίτσια ήδη έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, ενώ ακόμα παραμένει ασαφές εάν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή εάν θα συλληφθούν.
Ο Γενικός διευθυντής της DigiCar, Δημήτρης Δαλιάνης, μας εξηγεί πώς η εταιρεία επιταχύνει τη μετάβαση επιχειρήσεων και ιδιωτών στην ηλεκτροκίνηση, με ευέλικτες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες leasing ηλεκτρικών οχημάτων
Αυτά τα Χριστούγεννα τα Max Stores σε καλούν να ανακαλύψεις όμορφα δώρα, μοναδικά στολίδια, προσεγμένα διακοσμητικά, άπειρες ιδέες και εκατοντάδες παιχνίδια για όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Μέσα από κάθε δράση της, η ΔΩΔΩΝΗ ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και υιοθετεί πρακτικές που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2024 για τις επιδόσεις της.