Μπροστά στην καλοπέραση και τον καυτό ήλιο, δεν υπάρχει χώρος για συμπόνια ή διακριτικότητα… Παρότι λίγα μέτρα από τις χρωματιστές ομπρέλες και την ακτή βρίσκεται καλυμμένο το άψυχο σώμα μιας τουρίστριας, οι λουόμενοι της παραλίας στην περιοχή της Φόρμια, εξακολουθούν να παίζουν ρακέτες και άλλοι να φιλιούνται μακάριοι.
Ασύλληπτη αδιαφορία, παντελής έλλειψη σεβασμού ή απλώς άγνοια; Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το κορμί της 78χρονης Ρωσίδας που έχασε τη ζωή της από ανακοπή όσο κολυμπούσε και την ίδια στιγμή τους υπόλοιπους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, μόνο απογοήτευση προκαλούν.
Κλείσιμο
Η τουρίστρια τις μεσημεριανές ώρες κατέβηκε στην παραλία από κοντινό ξενοδοχείο όπου διέμενε με συμπατριώτισσά της για να δροσιστεί στην θάλασσα. Λίγα λεπτά, όμως, αφότου μπήκε στο νερό ένας λουόμενος την είδε να καταρρέει και επιχείρησε να την μεταφέρει στην στεριά.
Η γυναίκα ανέπνεε με δυσκολία και παρά τις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν από τον λουόμενο, η καρδιά της δεν άντεξε.
Στο μεταξύ κάποιοι άλλοι περπατούσαν ανέμελα, άλλοι έκαναν ηλιοθεραπεία, κάποιοι έπιναν αναψυκτικά κάτω από τις ομπρέλες τους και όλα αυτά μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν νεκρή η 78χρονη.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς