Μεγάλη φωτιά σε εκκλησία στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Μεγάλη φωτιά σε εκκλησία στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες υπάρχουν πληροφορίες και για παιδιά - Πολλοί ποδοπατήθηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε - Δείτε βίντεο

fwtia-aigyptos
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό εκκλησίας  κοπτών στη συνοικία Ιμπάμπα στην Γκίζα της Αιγύπτου , με αποτέλεσμα τουλάχιστον 41 νεκρούς και 55 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters. 

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της και να ακούσει τις μαρτυρίες των μαρτύρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, πιθανόν στον κλιματισμό, και ξέσπασε όταν περίπου 5.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Αμπού Σιφίν. Πολλά θύματα μάλιστα, ποδοπατήθηκαν από τους πιστούς, καθώς στο σημείο επικράτησε πανικός. 

«Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε στο Reuters ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία.
Η Εισαγγελία ανέθεσε επίσης στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς.


Κλείσιμο


Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν τη φωτιά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ψύξης στο σημείο του ατυχήματος.
giza1


Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε είδους βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους. 
giza2




Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που νεαρός κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στη Θεσσαλονίκη! - Δείτε το βίντεο


Η Ικαρία γιόρτασε το πρώτο vegan πανηγύρι της με φυτικά λουκάνικα και μπιφτέκια


Δείτε βίντεο: Μεγάλος υδροστρόβιλος στην Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης