PROTOTHEMA

Τουρισμός

Στρέφονται στις οικογένειες

Μάλια: Οι ξενοδόχοι «κοσκινίζουν» τους πελάτες - Stop στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες

Μάλια: Οι ξενοδόχοι «κοσκινίζουν» τους πελάτες - Stop στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες

Προσπάθεια αλλαγής του προφίλ του προορισμού - Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια

Περί τις 10.000 κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαραν οι ξενοδόχοι στα Μάλια της Κρήτης σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν οικογένειες τουριστών από άλλες αγορές της Ευρώπης και να αλλάξουν το προφίλ του προορισμού. 


Οι αρχές της περιοχής αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια νέα καμπάνια που έχει στόχο να τοποθετήσει εκ νέου στην ταξιδιωτική αγορά προορισμούς που υπόσχονται σε Βρετανούς ταξιδιώτες ηδονιστικές διακοπές με ποτό, σεξ, ναρκωτικά και πάρτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια.

Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και ο,τιδήποτε συμβεί, τονίζει ο κ. Μουντράκης, αλλά ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της Κρήτης που φέρνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στο νησί.

Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να «κοσκινίζουν» τους πελάτες τους, δίνοντας από το 2018 προτεραιότητα στις οικογένειες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. To 95% των ξενοδοχείων αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν νεαρούς Βρετανούς. Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες της αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν οτι έχουν πραγματοποιήσει 189 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι νόμιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και συχνά εισπνέονται μέσω μπαλονιών. 

Τον Ιούλιο ένα 18χρονο κορίτσι από τη Βρετανία έπεσε σε κώμα μετά από εισπνοή τέτοιων αερίων στα Μάλια, και συνεχίζει να νοσηλεύεται. Περισσότερες από 6 εκατ. κρατήσεις εκτιμάται ότι γίνονται ετησίως στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, κυρίως από βρετανούς τουρ οπερέιτορ.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Paco29/07/201722:12

Τα Μάλλια τα ξέρω από την καλή κι απ την ανάποδη. Δυστυχώς η όλη υποδομή στην περιοχή είναι άθλια με φτηνοξενοδοχεία και δωμάτια της κακιάς ώρας που από την αρχή στήθηκαν για να προσελκύσουν μόνο τον φθηνότερο τουρισμό. Δεν μπορείς απλά με το έτσι θέλω να προσελκύσεις καλύτερης ποιότητας τουρισμό όταν έχεις άθλιες υποδομές. Επίσης οι παραλίες στην περιοχή είναι οι χειρότερες της Κρήτης.

Απάντηση
Για γέλια...29/07/201720:59

Για άλλη μια φορά οι αθάνατοι ελληναρες μετέτρεψαν μια είδηση...σχολιο...αποψη..σε εσωτερικό εμφύλιο ανταλλαγης βαρεων αποψεων και φαμφαρες.ο άλλος δε το πήγε και πιο μακριά....βορειους και νότιους...δε παλεύετε παίδες.. Από μικρούς μεχρι μεγαλους

Απάντηση
george29/07/201715:37

"... η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια." Με τη λέξη "περιοχή" προφανώς ο...δημοσιογράφος εννοεί τα δέντρα, τις πέτρες και το...χώμα και όχι τον ντόπιο πληθυσμό που για πάνω από τριάντα χρόνια θησαυρίζει από τον συγκεκριμένο τύπο τουρισμού. "Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να κοσκινίζουν τους πελάτες τους" Τους ιδιοκτήτες των μπαρ τους ρώτησαν; Εκτός κι αν θα τα μετατρέψουν όλα σε καφε-ψητοπωλεία...

Απάντηση
kyriakos29/07/201713:53

Ο λαός αυτός δεν είναι ευρωπαϊκός. Καλύτερα να φύγουν από την Ευρώπη. Να πάνε εκεί που ανήκουν. Με τους Αφρικανούς και τους Ινδούς.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία