Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αύριο

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αύριο

Η φετινή 35η επέτειος του εορτασμού είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αύριο
Στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών είναι αφιερωμένη η φετινή 35η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου και, όπως κάθε χρόνο, οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους. Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Κάρπαθος, Χαλκιδική κλπ έχουν δρομολογήσει σειρά εκδηλώσεων για τη δραστηριότητα που, όπως επισημαίνουν οι φορείς του κλάδου, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα ψηλά, σημειώνει στο μήνυμα της η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη Χαλκιδική όπου βρίσκεται, τονίζοντας ότι η αύξηση των επισκεπτών είναι σημαντική και η εικόνα της χώρας έχει αποκατασταθεί στις διεθνείς αγορές. «Η άνοδος του 2013 σε αφίξεις και έσοδα συνεχίζεται το 2014 και δουλεύουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του 2015. Η Αθήνα πρωταγωνιστεί και πάλι στις τουριστικές πρωτεύουσες» τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη.

Για την επόμενη χρονιά, η υπουργός, εκφράζει την ευχή να είναι ακόμα καλύτερη και κάλεσε τους συντελεστές της ελληνικής τουριστικής αγοράς να εντείνουν και αυτοί τις προσπάθειες τους. «Η αύξηση των επισκεπτών μας τιμά. Ταυτόχρονα όμως, αυξάνει τις ευθύνες μας και δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις. Οφείλουμε να κινηθούμε ανοδικά. Να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα μας. Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται» υπογραμμίζει η υπουργός.

Κλείσιμο
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει με την επιστροφή της Ελλάδας στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, νωρίτερα από τους σχεδιασμούς όλων και πέραν πάσης προσδοκίας, τονίζει σε μήνυμά της η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Αναφέρει, επίσης, ότι το επίτευγμα αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα σκληρής εργασίας μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού και συνεχούς, επαγγελματικής επικοινωνίας τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στα διεθνή τουριστικά φόρουμ και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι.
 
Στο μήνυμά του, ο Σύνδεσμος Ενοικιαζομένων Δωματίων σημειώνει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας, η εισροή εσόδων, η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, συγκαταλέγονται στις κύριες θετικές επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας, με αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης