Θάσος: Γαλανά νερά και θασίτικο πεύκο!

Θάσος: Γαλανά νερά και θασίτικο πεύκο!

Μην παραλείψετε να ρίξετε μια βουτιά στην πολυσύχναστη - όχι τυχαία, αμμουδερή παραλία της Αλυκής στην ομώνυμη χερσόνησο,  όπου τα πεύκα βουτούν σχεδόν στη θάλασσα

Θάσος: Γαλανά νερά και θασίτικο πεύκο!

Ένας προορισμός που θα σας εκπλήξει!  Και μετά θα σας κερδίσει!  Οι φανατικοί του νησιού το γνωρίζουν καλά.  Η Θάσος είναι ένας έρωτας κεραυνοβόλος, που θα κρατήσει.  Καταπράσινη, γεμάτη πεύκα,  αλλά και πλατάνια και καστανιές.  Το πράσινο των πεύκων, βάφοντας γαλοζοπράσινα τα πεντακάθαρα νερά της, συνθέτει ένα γοητευτικό τοπίο, δημιουργώντας την αίσθηση μιας νοσταλγικής οικειότητας.  

Στο νησί φτάνει κανείς με ferry-boat από την Κεραμωτή Καβάλας.  Πρώτη εικόνα ο Λιμένας,  το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού.  Θάλασσα και το πευκόδασος στο background, κάνοντας τις κόκκινες κεραμοσκεπές, των  σπιτιών μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, να ξεχωρίζουν.

Στο Λιμένα αξίζει να σταθεί κανείς στο Αρχαίο Θέατρο, όπου μάλιστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.   Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση, με φόντο τη μοναδική θέα του οικισμού και του Στενού της Θάσου.  Πριν από την παράσταση όμως θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε το μονοπάτι μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και περνώντας μέσα από το δάσος, να φτάσετε στην Ακρόπολη (Βρυόκαστρο) με το ναό των Αγίων Αποστόλων κυριολεκτικά επάνω στα βράχια, από όπου μπορείτε και να χορτάσετε μια συγκλονιστική θέα θάλασσα.
Κλείσιμο



Δυτικά του Λιμένα συναντάτε με τη σειρά τα παραθαλάσσσια θέρετρα Παχύς, Σκάλα Ραχώνι, Σκάλα Πρίνου (όπου επίσης φθάνει ferry-boat από την Καβάλα), Σκάλα Σωτήρος, Σκάλα Καλιράχης, Κλίσμα, Σκάλα Μαριές καθώς και τη μεγάλη και όμορφη παραλία της Τρυπητής, ακριβώς πριν φτάσετε στα Λιμενάρια, το δεύτερο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό, με το μικρό και γραφικό προστατευμένο λιμάνι του και το «Παλατάκι» - όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, σήμα κατατεθέν να δεσπόζει από πάνω.

Μην παραλείψετε να ρίξετε μια βουτιά στην πολυσύχναστη - όχι τυχαία, αμμουδερή παραλία της Αλυκής στην ομώνυμη χερσόνησο,  όπου τα πεύκα βουτούν σχεδόν στη θάλασσα.  Στο πίσω μέρος της παραλίας βρίσκονται αρχαία λατομεία μαρμάρου και το ιερό των Διόσκουρων.  Μάλιστα αν κολυμπήστε μέχρι την άκρη της χερσονήσου, ένα βυθισμένο λατομείο περιμένει να σας αποκαλυφθεί!  Απαραίτητη στάση στη διάσημη Χρυσή Αμμουδιά - μήκους 2 χλμ. με τα κατάφυτα δασώδη βουνά να την περιτριγυρίζουν.




Εκ των ων ουκ άνευ τέλος, μια επίσκεψη στο Μικρό και στο Μεγάλο Καζαβίτι  (ή αλλιώς «Μεγάλος και Μικρός Πρίνος»).  Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τους θεόρατους πλάτανους, στο Μεγάλο Καζαβίτι και το δροσερό αεράκι, θα σας δημιουργήσουν μια πρωτόγνωρη αίσθηση για νησί, μια αίσθηση ενδοχώρας.  Εδώ μπορεί να γευτεί κανείς αυθεντικές θασίτικες γεύσεις, στο “Kazaviti” και στο “Βασίλη”.

Το νησί διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, φθηνό φαγητό και αποτελεί δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τους Έλληνες - ομολογουμένως της Β. Ελλάδας ως επί το πλείστον, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.




Η Θάσος, ο ιδιαίτερος παράδεισος των φανατικών της, συνιστά την επιτομή της ησυχίας και της απλότητας των διακοπών.
*Tα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια εδώ μ’ ένα κλικ: http://www.travelplan.gr/el/Ferries
O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης