Σας παρακολουθεί η NSA; Δείτε τη θήκη κινητών που σχεδιάζει ο Σνόουντεν για να σας προστατεύσει

Σας παρακολουθεί η NSA; Δείτε τη θήκη κινητών που σχεδιάζει ο Σνόουντεν για να σας προστατεύσει

Θα μπορεί να ειδοποιεί τους κατόχους και να «χτυπά» συναγερμό όταν το κινητό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth ή άλλα ραδιοκύματα προσπαθούν να στείλουν ή να δεχθούν δεδομένα προς και από το smartphone

Σας παρακολουθεί η NSA; Δείτε τη θήκη κινητών που σχεδιάζει ο Σνόουντεν για να σας προστατεύσει
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πλέον καταζητούμενος geek του κόσμου, έχει βοηθήσει στο σχεδιασμό μίας θήκης για smartphone η οποία θα μπορούσε να προστατεύσει τους χρήστες από την παρακολούθηση.

Σε μία εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, οι Έντουαρντ Σνόουντεν και Άντριου Τόμας Χουάνγκ παρουσιάζουν τα πλάνα τους για τη δημιουργία μίας θήκης για κινητά, η οποία θα μπορεί να ειδοποιεί τους κατόχους και να «χτυπά» συναγερμό όταν το κινητό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth ή άλλα ραδιοκύματα προσπαθούν να στείλουν ή να δεχθούν δεδομένα προς και από το smartphone. H θήκη θα εμπεριέχει, επίσης, και ένα «kill switch» το οποίο θα μπορεί να κλείνει το κινητό εάν παρατηρήσει πως η συσκευή στέλνει δεδομένα χωρίς την έγκριση του κατόχου. Η θήκη επίσης καλύπτει και την οπίσθια κάμερα έτσι ώστε να μην γίνεται παράνομη εγγραφή βίντεο.

Κλείσιμο


Οι Σνόουντεν και Χουάανγκ ανέφεραν πως εάν τα πρωτότυπά τους αποδειχθούν επιτυχημένα τότε θα στραφούν προς το Freedom of the Press Foundation για την χρηματοδότησή του.

Η θήκη είναι σχεδιασμένη για την προστασία των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αυτών οι οποίοι βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες που ελέγχονται από καθεστώτα που βασίζονται στη λογοκρισία. Για τους ανθρώπους αυτούς, η θήκη θα μπορέσει να αποτελέσει ασπίδα για τη ζωή τους. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης