Σε ανοικτές πλατφόρμες και πρότυπα θεμελιώνεται η οικιακή διασύνδεση

Σε ανοικτές πλατφόρμες και πρότυπα θεμελιώνεται η οικιακή διασύνδεση

Συσκευές διαφόρων κατασκευαστών θα μπορούν να ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής και να επικοινωνούν μεταξύ τους, επιτρέποντας τον εξ αποστάσεως συνδυασμό βασικών λειτουργιών

Σε ανοικτές πλατφόρμες και πρότυπα θεμελιώνεται η οικιακή διασύνδεση
Τα ανοιχτά πρότυπα και οι ανοιχτές πλατφόρμες λογισμικού θα καταστήσουν την τεχνολογία της διασύνδεσης των οικιακών συσκευών φιλικότερη προς τους χρήστες υποστηρίζει ακόμα ένας μεγάλος κατασκευαστής, κοιτώντας προς την κατεύθυνση της διαλειτουργικότητας.

Στο πρόσφατο CES στο Λας Βέγκας, η Bosch ανακοίνωσε τα σχέδια της για το έξυπνο σπίτι και το πώς μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα είναι εφικτή η διασύνδεση της θέρμανσης, του φωτισμού, των διαφόρων ανιχνευτών (καπνού, υγρασίας, κίνησης) και των οικιακών συσκευών. Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν και να ελεγχθούν απλά χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet.

Κλείσιμο
Εξάλλου, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών, μέχρι το 2020 περίπου 230 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο – σχεδόν 15% των νοικοκυριών – θα διαθέτουν παρόμοιες «έξυπνες» τεχνολογίες.

Στον πυρήνα ενός τέτοιου συστήματος ελέγχου οικιακών συσκευών και λειτουργιών η Bosch τοποθετεί μια κεντρική μονάδα που συνδέει τα διάφορα στοιχεία τόσο μεταξύ τους, όσο και με το διαδίκτυο. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να συνδυάζουν τις βασικές λειτουργίες διαφορετικών μεταξύ τους συσκευών. 

Για παράδειγμα, ο μηχανισμός επαφής της πόρτας και των παραθύρων αναφέρει εάν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό. Όταν συμβαίνει αυτό, το σύστημα αυτόματα χαμηλώνει τη θέρμανση, σύμφωνα με τις προτιμώμενες ρυθμίσεις του χρήστη. 

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, η Bosch υποστηρίζει τα ανοιχτά πρότυπα και τις ανοιχτές πλατφόρμες. Γι' αυτόν το λόγο, το σύστημα της Bosch για το έξυπνο σπίτι είναι σπονδυλωτό και επεκτάσιμο, οπότε είναι εύκολο να συνδεθούν σε αυτό συμβατές συσκευές άλλων κατασκευαστών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης