Αισθητήρας προσθέτει «έξυπνες» λειτουργίες σε απλές οικιακές συσκευές

Αισθητήρας προσθέτει «έξυπνες» λειτουργίες σε απλές οικιακές συσκευές

Μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες για την κατάσταση τους ή ακόμα να επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο

Αισθητήρας προσθέτει «έξυπνες» λειτουργίες σε απλές οικιακές συσκευές
Έναν νέο αισθητήρα που μπορεί να μετατρέψει πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε «έξυπνες» αφού προσαρτηθεί πάνω τους, έναν έξυπνο φούρνο κι ένα έξυπνο κλιματιστικό, τα οποία είναι συμβατά με την πλατφόρμα AllJoyn, θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων στην IFA η LG Electronic.

Ο αισθητήρας SmartThinQ είναι μία συσκευή με κυκλικό σχήμα, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία. Λαμβάνει διάφορες πληροφορίες για τις δονήσεις ή θερμοκρασία και στη συνέχεια τις μεταδίδει στο smartphone του χρήστη. Αν, για παράδειγμα, ο αισθητήρας προσαρτηθεί στην πόρτα ενός απλού πλυντηρίου ρούχων, τότε αυτό μπορεί να ειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης. Όταν προσαρτηθεί πάνω σε ένα κλιματιστικό ή κάποια άλλη οικιακή συσκευή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό μέσω του smartphone και της εφαρμογής SmartThingQ.

Ο νέος φούρνος Smart Lightwave Oven της LG είναι συμβατός με την πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού AllJoyn, η οποία υποστηρίζεται από 180 εταιρείες. Επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να μοιράζονται συνταγές με φίλους μέσω των φορητών συσκευών τους. Ο έξυπνος αυτός φούρνος διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone του προκειμένου να ρυθμίσει το πρόγραμμα μαγειρέματος, τη θερμοκρασία και το χρόνο για ένα συγκεκριμένο φαγητό. 

Κλείσιμο
Ο έξυπνος φούρνος της LG διαθέτει επιπλέον λειτουργία αυτοδιάγνωσης προκειμένου να εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία, και επιπρόσθετα βοηθά στην αντιμετώπισή τους με την αναζήτηση λύσεων και πληροφοριών για την επισκευή τους διαδικτυακά, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης  της εταιρείας. Τέλος, το νέο έξυπνο κλιματιστικό της LG ειδοποιεί τον χρήστη για την αλλαγή του φίλτρου και μπορεί να ρυθμιστεί εξ’ αποστάσεως μέσω του smartphone, κάνοντας το σπίτι δροσερό και έτοιμο να υποδεχτεί ανά πάσα στιγμή τον ένοικό του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης