Ένας στους τέσσερις χάνει αντίγραφα δεδομένων σε φυσικά μέσα

Ένας στους τέσσερις χάνει αντίγραφα δεδομένων σε φυσικά μέσα

Οι σκληροί δίσκοι και τα USB sticks, η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία και τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας, παρά τον κίνδυνο καταστροφής, κλοπής ή απώλειάς τους

Ένας στους τέσσερις χάνει αντίγραφα δεδομένων σε φυσικά μέσα
Ακόμη και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν εγγυάται ότι τα δεδομένα τελικά δεν θα χαθούν, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International. 

Τα φυσικά μέσα αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι και τα USB sticks, παραμένουν η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία και τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας, με το 87% των ερωτηθέντων να τα χρησιμοποιεί και μόλις το 12% να χρησιμοποιεί Cloud υπηρεσίες. Ωστόσο, από εκείνους που προτιμούν τα φυσικά μέσα αποθήκευσης, ένας στους τέσσερις χρήστες (24%), έχει υποστεί ανεπανόρθωτη απώλεια δεδομένων, επειδή η συσκευή αποθήκευσης χάθηκε, χάλασε ή εκλάπη.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης, ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (92%) των ερωτηθέντων αποθηκεύει τις εμπιστευτικές της πληροφορίες (όπως email, φωτογραφίες, ακόμα και οικονομικά δεδομένα), στις συσκευές, λιγότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είχε σκεφτεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Το 29% των χρηστών δεν έλαβε τέτοιου είδους μέτρα ασφάλειας και το 11% δεν είχε καν την πρόθεση να το πράξει μελλοντικά.

«Υιοθετώντας μια συστηματική προσέγγιση στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν τα δεδομένα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσουν ποιες πληροφορίες είναι οι πιο πολύτιμες για αυτούς και να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας σε τακτική βάση. Ο βέλτιστος τρόπος για ασφαλή διατήρηση σημαντικών πληροφοριών είναι σε κρυπτογραφημένους φακέλους, οι οποίοι θα αποθηκεύονται και σε φυσικά μέσα και σε cloud περιβάλλον αποθήκευσης. Έτσι, θα προστατεύονται τα δεδομένα των χρηστών, ακόμη και σε εξαιρετικά απίθανες περιπτώσεις», σχολιάζει η Έλενα Χαρτσένκο της Kaspersky Lab.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης