Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Google δεν υποχρεούται να διαγράφει προσωπικά δεδομένα

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Google δεν υποχρεούται να διαγράφει προσωπικά δεδομένα

Δεν έχει υποχρέωση να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Google δεν υποχρεούται να διαγράφει προσωπικά δεδομένα
H Google δεν έχει υποχρέωση να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, ακόμη και αν είναι επιβλαβείς για την φήμη ενός ατόμου. Αυτή ήταν η γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, Niilo Jaaskinen.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε από την καταγγελία ενός Ισπανού ο οποίος προέβη σε επαναγορά του σπιτιού του, αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι το σπίτι του εξακολουθούσε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google ως «ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό». Ο άνδρας ζήτησε τη διαγραφή των επίμαχων πληροφοριών και το δικαστήριο της Ισπανίας στο οποίο προσέφυγε τον δικαίωσε. Όμως το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε διαφορετική άποψη.

«Το να ζητείται από τις μηχανές αναζήτησης να αποκρύψουν νόμιμα στοιχεία από το Ίντερνετ θα οδηγούσε σε προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου.  Ο κ. Jaaskinen κατέληξε ότι αφού η Google συγκέντρωσε πληροφορία στον Παγκόσμιο Ιστό και δεν έλεγχε την πληροφορία, δεν είναι νομική οντόντητα που οφείλει να συμμορφωθεί στους περιορισμούς του νόμου που προωθεί η Κομισιόν για τον έλεγχο και την προστασία προσωπικών δεδομένων στο internet.  

Όπως υποστηρίζει ο εισαγγελέας, ο νόμος του 1995, που εγγυάται το δικαίωμα στην λήθη αφορά μόνο υποθέσεις, όπου η πληροφορία δεν ήταν πλήρης ή δεν ήταν ακριβής, το οποίο δεν αφορά την υπόθεση του Ισπανού που ξαναγόρασε το σπίτι του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης