Υπολογιστής λύνει τον διασημότερο σκακιστικό γρίφο

Υπολογιστής λύνει τον διασημότερο σκακιστικό γρίφο

Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή ο Τσέχος προγραμματιστικής και Διεθνής Μετρ στο σκάκι Vasik Rajlich

Υπολογιστής λύνει τον διασημότερο σκακιστικό γρίφο
Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή ο Τσέχος προγραμματιστικής και Διεθνής Μετρ στο σκάκι Vasik Rajlich υποστηρίζει πως έλυσε ένα από τα διασημότερα ανοίγματα στην ιστορία του παιχνιδιού αποδεικνύοντας πως παρ’όλο που αγαπήθηκε από κορυφαίους σκακιστές της ιστορίας, οδηγεί σε βέβαιη ήττα των λευκών. 

Ο λόγος για το διάσημο άνοιγμα «Γκαμπί του Βασιλιά» που επιλέγεται εδώ και 300 περίπου χρόνια και χρησιμοποιήθηκε και στην λεγόμενη «Αθάνατη Παρτίδα» του 1851 ανάμεσα στον Γερμανό Άντολφ Άντερσεν και τον Ρώσο Λιονέλ Κιζέρτζκι. 
Κλείσιμο

Η βαριάντα του «Γκαμπί του Βασιλιά» ξεκινά με το «πιόνι του Βασιλιά» στο ε4 και ακολουθεί η απάντηση των μαύρων στο ε5. Τα λευκά συνεχίζουν με «θυσία» πιονιού στο ζ4 και έπειτα αξιωματικό στο δ4 ή ίππο στο ζ3. 

Το «Γκαμπί του Βασιλιά» αμφισβητήθηκε ως προς την αποτελεσματικότητά του πριν από 50 χρόνια από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ, Γκραν Μετρ και παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, 

Το πρόγραμμα που δημιούργησε ο Τσέχος Vasik Rajlich και που μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια 99,99999% μερικά εκατομμύρια πιθανές κινήσεις στη σκακιέρα, επιβεβαίωσε τη σκακιστική ιδιοφυία του Φίσερ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης