Το «θαύμα» του Εθνικού Πειραιά στο μπάσκετ

Το «θαύμα» του Εθνικού Πειραιά στο μπάσκετ

Δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια ανέβηκε ο Εθνικός Πειραιά στο μπάσκετ και φέτος διεκδικεί και μία τρίτη άνοδο, προς την Α2, φλερτάροντας με τον τίτλο της πιο πετυχημένης, αναλογικά, ομάδας, τα τελευταία χρόνια

Το «θαύμα» του Εθνικού Πειραιά στο μπάσκετ
Δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια ανέβηκε ο Εθνικός Πειραιά στο μπάσκετ και φέτος διεκδικεί και μία τρίτη άνοδο, προς την Α2, φλερτάροντας με τον τίτλο της πιο πετυχημένης, αναλογικά, ομάδας, τα τελευταία χρόνια.

Πριν δύο χρόνια ο Εθνικός αγωνιζόταν στην τοπική κατηγορία της Α' ΕΣΚΑΝΑ, από την οποία ανέβηκε στη Γ' κατηγορία, όπου όμως έμεινε μόνο μία χρονιά, καθώς κέρδισε την πανηγυρική του άνοδο στη Β' κατηγορία, μετά από μία άκρως εντυπωσιακή πορεία.

Κλείσιμο
Νοικοκυρεμένη ομάδα, με σχετικά υψηλό μπάτζετ, κυρίως όμως με σωστή οργάνωση και συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις του, ο Εθνικός έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε σωματείο-μοντέλο, ειδικά στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν άλλοι ιστορικοί σύλλογοι βυθίζονται σε χρέη και σε χαμηλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Eμπνευστής, επικεφαλής και εγγυητής αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Βασίλης Δέρβος, ο οποίος έχει σχηματίσει διοικούσα επιτροπή, με πρόεδρο τον Δημήτρη Καραφαντή, με τον οποίο είναι πρωτίστως φίλαθλοι του Εθνικού.

Με τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης, της σωστής συγκρότησης του ρόστερ και της ασίγαστης φιλοδοξίας για επιτυχίες, ο Εθνικός συνεχίζει και φέτος να πρωταγωνιστεί στη Β' κατηγορία. Μετά τις 8 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον Αετό) με 7 νίκες και μόλις μία ήττα!

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ          68 - 67

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ    56 – 76

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΣ ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ       81 – 62

ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ     56 – 63

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ           89 – 63

ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ         66 – 52

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ      64 – 55

ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΕΘΝΙΚΟΣ          48 - 66

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης