Καμμένος για Κυπριακό: Επιτυχείς οι συνομιλίες, ακόμα και αν δεν κατέληξαν σε συμφωνία

Καμμένος για Κυπριακό: Επιτυχείς οι συνομιλίες, ακόμα και αν δεν κατέληξαν σε συμφωνία

Σύμφωνα με τον υπουργό για πρώτη φορά η χώρα κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κατάργηση των εγγυήσεων

Καμμένος για Κυπριακό: Επιτυχείς οι συνομιλίες, ακόμα και αν δεν κατέληξαν σε συμφωνία
Επιτυχείς οι συνομιλίες, ακόμα και αν δεν κατέληξαν σε συμφωνία, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα του Κυπριακού.  Σύμφωνα με τον υπουργό για πρώτη φορά η χώρα κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κατάργηση των εγγυήσεων. 

Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα υπήρξε σαφής και για πρώτη φορά η εθνική θέση κατατέθηκε με ακρίβεια και αυτό, όπως τόνισε, ανάγκασε  την τουρκική πλευρά να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της, δηλαδή πως θέλει την κυπριακή πλευρά υπό την κατοχή των στρατιωτικών δυνάμεων. 

Υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες όταν λάβουν χώρα θα πρέπει να δώσουν τη λύση και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητο κράτος με τη παρουσία  κατοχικών δυνάμεων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει  ριζικά πολιτική και σταματήσει τις προκλήσεις αν θέλει να έχει τη θέση που θέλει. Υπογράμμισε ότι η μόνη οδός για την Τουρκία είναι η αποκατάσταση της σχέσης με την χώρα μας, με το να σταματήσει τις προκλήσεις και να ζητήσει συγγνώμη για ότι προκάλεσε με το θέμα της Κύπρου. 

Ζήτησε να μετατρέψουμε μία περιοχή συγκρούσεων σε μία περιοχή ασφαλείας, ενώ επικρότησε την απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξουν όλοι εκείνοι οι φάκελοι της Κύπρου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης