Επιμένει ο Δραγασάκης για «δοκιμαστική» έξοδο στις αγορές εντός του 2017

Επιμένει ο Δραγασάκης για «δοκιμαστική» έξοδο στις αγορές εντός του 2017

Είπε ότι η συμφωνία του Eurogroup απέχει και από αυτό που επιθυμούσε η κυβέρνηση, αλλά και από αυτό που ήθελε ο Σόιμπλε

Επιμένει ο Δραγασάκης για «δοκιμαστική» έξοδο στις αγορές εντός του 2017
Για «δοκιμαστική» έξοδο στις αγορές εντός του τρέχοντος έτους μίλησε εκ νέου σήμερα, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ξεκαθάριζε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ένας στόχος, που αφορά στο τέλος του Μνημονίου -και, συνεπώς, στο 2018.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς», σχολιάζοντας πρόσφατη αναφορά του επικεφαλής του ESM περί υπουργών που αμφισβητούν ορισμένα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις.
Κλείσιμο

Παράλληλα, σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές είναι μέσο, όχι αυτοσκοπός. Όπως εξήγησε, στόχος είναι «να βγούμε από την επιτροπεία και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε ότι είναι προϊόν συμβιβασμών και απέχει από αυτό που θα ήθελε η κυβέρνηση, αλλά απέχει και από αυτό που θα ήθελε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η συμφωνία έχει πολλά ισχυρά σημεία τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε» τόνισε, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και «γκρίζα» σημεία, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν στο μέλλον.

«Τα θετικά της συμφωνίας δεν θα έρθουν αυτόματα, αλλά θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε» υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι η ανυπαρξία αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης