Τσίπρας-Ζωή: Το φιλί του «Ιούδα» ή σημάδι ανακωχής;

Τσίπρας-Ζωή: Το φιλί του «Ιούδα» ή σημάδι ανακωχής;

Δείτε τη φωτογραφία του πρωθυπουργού να αγκαλιάζει και να ασπάζεται την πρόεδρο της Βουλής - Με εμπρηστική ομιλία απάντησε το πρωί η Ζωή στο «δικτάτορα« του Τσίπρα

Τσίπρας-Ζωή: Το φιλί του «Ιούδα» ή σημάδι ανακωχής;
Το φιλί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν το κορυφαίο στιγμιότυπο από την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας πλησίασε την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία καθόταν δεξιά του στα βουλευτικά έδρανα, στην αίθουσα της Γερουσίας. Ο πρωθυπουργός αγκάλιασε και ασπάστηκε την πρόεδρο της Βουλής. Αν το φιλί αυτό είναι σημάδι ανακωχής ή «το φιλί του Ιούδα», είναι κάτι που τις επόμενες ώρες θα αποδειχθεί δημοσίως.   

Κλείσιμο

  
Ο ασπασμός του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Βουλής έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τον δηλητηριώδη υπαινιγμό του κ. Τσίπρα ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου λειτουργεί σαν... δικτάτορας.

«Όλοι όσοι έχουμε μια θεσμική ευθύνη δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες, εγώ είμαι Πρωθυπουργός αλλά έχω ένα υπουργικό συμβούλιο, ένα κοινοβούλιο, δεν μπορώ να κάνω ότι μου κατέβει. Το ίδιο και η Πρόεδρος της Βουλής, το ίδιο και οι υπουργοί, το ίδιο όλοι μας. Συνεπώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Από κει και πέρα ο καθένας, αν διαφωνεί ή αν συμφωνεί, αυτό είναι θέμα συνείδησης» είπε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ.



Η πρωινή εμπρηστική ομιλία της Ζωής

Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε το πρωί τους Ευρωπαίους η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τελεί υπό τον εκβιασμό της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και των υπολοίπων ηγετών της Ευρωζώνης. Επιχείρησε να δικαιολογήσει την στάση του, λέγοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε αποτελεί «στάση ανιδιοτέλειας», τον «άδειασε», όμως, μεγαλοπρεπώς, λέγοντας ότι η Βουλή πρέπει να αντικρούσει τον εκβιασμό των εταίρων που αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.



Επισήμανε πως, ως πρόεδρος της Βουλής, «και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της κοινοβουλευτικής λειτουργίας να μην επιτρέψουμε τον εκβιασμό να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε να ενημερώσουμε πλήρως τον λαό για τον εκβιασμό και οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους 'εταίρους' όσα είναι υποχρεώσεις τους, που είναι ο σεβασμός στη Δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία».
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης