Καταψηφίζει τη συμφωνία η Ραχήλ Μακρή

Καταψηφίζει τη συμφωνία η Ραχήλ Μακρή

Επικαλέστηκε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τόνισε: Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία

Καταψηφίζει τη συμφωνία η Ραχήλ Μακρή
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ραχήλ Μακρή, καταγράφοντας την πρώτη επίσημη διαφοροποίηση τόσο για την εξουσιοδότηση που ζητά το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους «θεσμούς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση, επιχείρησε να «ξεγυμνώσει» την κυβερνητική τακτική, επισημαίνοντας ότι η πρόταση προς τους θεσμούς παραβιάζει την εντολή που ελήφθη τόσο την 25η Ιανουαρίου όσο και από το δημοψήφισμα της 6ης Ιουλίου.

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό, αλλά και το επιτελείο του για «ατολμία» και απροθυμία να χτυπήσουν τη διαπλοκή και να διεκδικήσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας και των πολιτών.

Κλείσιμο
«Η αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας των καναλιών ήταν το πρώτο λάθος» είπε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για να συνεχίσει: «Το δεύτερο λάθος η παραχώρηση στις διοικήσεις των τραπεζών της παραμονής τους. Αν δεν υπήρχε ατολμία διεκδίκησης δεν θα υπήρχε σήμερα το κλείσιμο τραπεζών».

«Φωτογραφίζοντας» τον κ. Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Σταθάκη, είπε πως «υπάρχουν υπουργοί που έστελναν τα ΜΑΤ να φυλάνε τα κανάλια από ειρηνικούς διαδηλωτές και άλλοι που έδιναν τη διαχείριση απορριμμάτων στον Μπόμπολα», για να προσθέσει «υπήρχαν όμως και άλλοι που άνοιγαν ξανά την ΕΒΖ και έδιναν δουλειά σε απολυμένους. Αυτούς θέλουμςε» εννοώντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη .

Κατακεραυνώνοντας την πρόταση προς τους «θεσμούς», σημείωσε: «Καλούμαστε σήμερα να επικυρώσουμε μια εντολή διαπραγμάτευσης που δεν δύναται να υπερβεί την εντολή που πήραμε από τις εκλογές και από το δημοψήφισμα. Κατανοούμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επιχειρούν να παρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο μνημόνιο» και, απευθυνόμενη προς όλες τις κατευθύνσεις, είπε: «Ωστόσο, κύριοι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν επιτρέπω να βρείτε άλλοθι για να ρίξετε αυτή τη χώρα και τους πολίτες της. Δεν θα επιτρέψω να μειωθούν οι συντάξεις μέσω αύξησης ΦΠΑ. Δεν γίνεται να αυξηθούν φόροι ακινήτων. Δεν σας εξουσιοδοτώ να ξεπουλήσετε αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λιμάνια και Ελληνικό και όλη τη δημόσια περιουσία μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Δεν στηρίζω ό,τι δεν είναι συμβατό με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Κάνω ύστατη έκκληση να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού. Δεν εγκρίνω πρόταση που κατά 80% είναι ίδια με αυτή που μας έθεσε ο Γιούνκερ».

Εκλεισε με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα… ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας» είπε για να προσθέσει «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ο λαός την απέδειξε δεν ξέρω όμως να την διαθέτετε και εσείς». 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης