ΠΑΣΟΚ: Και ο Σαχινίδης υπέρ των θέσεων Παπανδρέου

ΠΑΣΟΚ: Και ο Σαχινίδης υπέρ των θέσεων Παπανδρέου

Ζητώντας, ουσιαστικά, την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Και ο Σαχινίδης υπέρ των θέσεων Παπανδρέου
Μετά τον Θάνο Μωραΐτη, ένας δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, τάσσεται υπέρ των προτάσεων του Γιώργου Παπανδρέου, στις οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.  

Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες».

Έτσι, γίνονται τρεις οι βουλευτές του κόμματος που ζητούν την απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου: ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κλείσιμο
Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα εκφραστούν υπέρ των θέσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Εδώ και καιρό, πάντως, αρκετά είναι τα στελέχη και οι κομματικές οργανώσεις που, με αποφάσεις τους, έχουν ζητήσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η δήλωση του Φίλιππου Σαχινίδη έχει ως εξής:

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας.

Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Όπως έχω, κατ' επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες.

Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης