Αντιδράσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Αντιδράσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδια

Αντιδράσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βαγγέλη Βενιζέλο τα ξημερώματα της Πέμπτης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ επενέβησαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για την λήξη της κατάληψης της ΕΡΤ από τους εργαζομένους.

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος έδωσε την εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις και αφού υπήρξε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές.

Κλείσιμο
Από το κυβερνητικό επιτελείο λένε ότι “είχαν σταλεί επανηλειμμένως τελεσίγραφα και είχαν προειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι. Με την κατάληψή τους εμπόδιζαν την λειτουργία του μεταβατικού φορέα και τις διαδικασίες για τη ΝΕΡΙΤ”. Τέλος σημειώνουν ότι “η κατάληψη ήταν παράνομη και με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εφαρμόζεται ο νόμος”. Ένας επιπλέον αλλά ουσιαστικός λόγος είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να λειτουργεί πλήρως ο νέος φορέας όταν θα αρχίσει η ελληνική προεδρία της Ευρωπαικής Ένωσης. Από τον Ιούνιο η κυβέρνηση ουσιαστικά είχε μείνει χωρίς δημόσιο τηλεοπτικό φορέα γεγονός που επηρέαζε την προβολή του κυβερνητικού έργου και των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού.

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε "το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».

Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κ. Κεδίκογλου αναρωτήθηκε "ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου" και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού. Για μήνες υπήρχει πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις.

H επέμβαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος των βουλευτών στον χώρο του ραδιομεγάρου όπου βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και γίνεται η καταγραφή του υλικού. Έξω από το ραδιομέγαρο βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ.. Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, και από το ΚΚΕ οι κ.κ. Δήμητρα Μανωλάκου και Σπύρος Χαλβατζής.

"Πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και της λογικής κάνει η κυβέρνηση" δήλωσε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι “ η επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της Εισαγγελίας, το γεγονός ότι η επέμβαση έγινε μέσα στη νύχτα δεν συνάδει με μια δημοκρατία”.  «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης  και πρόσθεσε «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσω twitter δήλωσε: “Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν τo ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται από εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της Τρόικας μην τους πιστεύετε”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης