Ο σεφ που μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα στο Τζάνειο: «Είναι σκοπός ζωής να τρώνε καλά οι ασθενείς»

Ο σεφ που μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα στο Τζάνειο: «Είναι σκοπός ζωής να τρώνε καλά οι ασθενείς»

Ο Ιάκωβος Απέργης μιλάει για τα γκουρμέ πιάτα που φτιάχνει στο νοσοκομείο Τζάνειο, το μάθημα ζωής που έχει πάρει μέσα από τη θητεία του στις κουζίνες των νοσοκομείων και εξηγεί γιατί θεωρεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεύτερο σπίτι του

Ο σεφ που μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα στο Τζάνειο: «Είναι σκοπός ζωής να τρώνε καλά οι ασθενείς»
Ο Ιάκωβος Απέργης ήταν καλεσμένος στο «Όλα Ξεκόλλα», λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μίλησε στ
ον Θέμο και τη Δούκισσα Νομικού για τις γκουρμέ συνταγές που μαγειρεύει στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Κλείσιμο

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σεφ αλλά μάγειρας: «Εγώ δεν είμαι σεφ, είμαι μάγειρας! Να σώσουμε τα παιδιά από το παραμύθι που όλοι θέλουν να γίνουν σεφ. Δεν υπάρχει σχολή για σεφ, υπάρχει σχολή για μάγειρες. Εγώ δεν είμαι σεφ, είμαι μάγειρας. Αν έρθει κάποιος και μου αποδείξει ότι έχω κάνει κάτι πραγματικά μεγάλο, θα αποδεχτώ τον τίτλο (του σεφ) με μεγάλη μου χαρά».


Για το πώς έφτασε να μαγειρεύει στα νοσοκομεία είπε: «Η μητέρα μου ήταν στα νοσοκομεία πολλά χρόνια. Έγινα ''γευσιγνώστης'' στα νοσοκομεία, θέλοντας και μη! Ευτυχώς δεν έφαγα ποτέ αυτά τα φαγητά. Κάποια τα κράτησα για διαδηλώσεις! Κάποια άλλα τα χρησιμοποίησα για υλικά οικοδομών! Τελικά η τύχη με έβαλε στα νοσοκομεία...Μπήκα στη μαγειρική στο νοσοκομείο! Ήταν τυχαίο! 'Έκανα τα χαρτιά μου στον ΑΣΕΠ τρεις φορές και δεν το πίστευα. Γιατί είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος που έχει μέσο και εσύ δεν θα μπεις!».


Όπως τόνισε, για εκείνον είναι σκοπός ζωής να τρώνε καλά οι ασθενείς. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανήμποροι και αδύναμοι! Το νερόβραστο είναι για κάποια ειδική ομάδα ανθρώπων. Κάποιοι άλλοι τρώνε κανονικά και μουσακά και γεμιστά και κολοκύθια. Τα πάντα!».

Ο Ιάκωβος Απέργης αποκάλυψε ότι τα πιάτα στους ασθενείς τα βγάζει μετά από συννενόηση με τους διαιτολόγους του νοσοκομείου. «Οι διαιτολόγοι να είναι καλά, ανέχτηκαν την τρέλα μου! Τα δοκίμασαν πρώτα τα πιάτα μου και με στήριξαν!».

Όσο για το «σουξέ» του στην κουζίνα, αποκάλυψε ότι είναι το μπιφτέκι ψαριού.

Στην ίδια συνέντευξη ο μάγειρας αποκάλυψε ότι η σύζυγός του σπάνια τον αφήνει να μαγειρεύει στο σπίτι, γιατί λερώνει την κουζίνα.

Ο μάγειρας αποκάλυψε ότι κινδύνευσε να βρει τον μπελά του επειδη πήγε πίτσα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. «Ένας συνάδελφος είπε ότι θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας επειδή πήγα την πίτσα στα παιδιά!», είπε.

Τι έχει μάθει μέσα από την εμπειρία του αυτή; «Έχω μάθει να εκτιμώ τη ζωή!», απάντησε.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι το σπίτι μου»

«Στις ελεύθερες ώρες μου μαγειρεύω σε ένα σπίτι του Χαμόγελου και παίρνω και τον γιο μου μαζί!...Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω σε σπίτι και να δω όλο αυτό το έργο που κάνουν! Ξέρετε ότι αν δεν υπήρχε ο Γιαννόπουλος ότι αυτά τα παιδιά θα ήταν στον δρόμο;...Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι το σπίτι μου!», είπε ο Ιάκωβος Απέργης.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης