Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.

Δεν παραστάθηκε η οικογένεια Βακάκη - Η ασφαλιστική δια της δικηγόρου της συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,6 εκατ ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.
Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα με την Porsche, με οδηγό τον γιο του ιδιοκτήτη των «Jumbo» 
που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή μητέρα και το μωρό της, ξύπνησαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Και αυτό γιατί στο Πρωτοδικείο συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει
ο Υπάτιος Πατμάνογλου σε βάρος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ζητώντας αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ 
Κλείσιμο
για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων, της συζύγου του και του ανήλικου γιου του Παύλου.

Ειδικότερα, η πλευρά Πατμάνογλου με την αγωγή της στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη των «Jumbo» Απόστολου Βακάκη και ιδιοκτήτη της Porsche, η οποία έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια.

Οδηγός του πολυτελούς οχήματος ήταν ο γιος του επιχειρηματία, Γιώργος Βακάκης ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που ήταν συνοδηγός. Στο άλλο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει για να πάει  στην τουαλέτα ο  Υπάτιος Πατμάνογλου, βρίσκονταν εκείνη την ώρα η σύζυγος και το μωρό παιδί τους, ο μικρός Παύλος.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα, πριν από ένα χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας και ενώ οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν στην Αράχωβα. Ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να μπει στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche αλλά και η Αποστολία Πατμάνογλου με τον μικρό Παύλο που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Σήμερα ο Υπάτιος Πατμάνογλου βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της αγωγής του. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς. 

Αντίθετα η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στη δίκη, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Μάλιστα, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,6 εκατ ευρώ (προς όλους τους ενάγοντες συνολικά). Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ξάδερφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: 

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το δυστύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειές τους. Ο Υπάτιος μετά το δυστύχημα δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Δείτε βίντεο: Τροχαίο - Βακάκης: Ο Υπάτιος Πατμάνογλου
και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης