Tραγωδία στην Κέρκυρα για ζευγάρι Ελβετών που είχε νοικιάσει μηχανοκίνητο σκάφος για θαλάσσια βόλτα.
Κατά τη διάρκεια του πλου στην περιοχή Γυάλι Γιαννάδων, ο άνδρας ηλικίας 22 ετών έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει θανάσιμα η προπέλα της μηχανής.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το σκάφος που είχε ενοικιαστεί από την Παλαιοκαστρίτσα οδηγούσαν εναλλάξ ο 22χρονος και η 25χρονη σύζυγός του πριν το μοιραίο δυστύχημα, που πιθανόν προκλήθηκε από απότομη επιτάχυνση και ελιγμό κατά τον οποίον ο άτυχος άνδρας έχασε την ισορροπία του, έπεσε στη θάλασσα και αποκεφαλίστηκε από την προπέλα.
Η σύζυγος του άτυχου άνδρα κάλεσε άμεσα σε βοήθεια, ενώ στο σημείο έσπευσε άλλο σκάφος.
Κλείσιμο
Ο 22χρονος αφού περισυνελέγη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Για το τραγικό περιστατικό διενεργεί προανάκριση το κεντρικό λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.