Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για την μήνυση Λαγού κατά της Τατιάνας Στεφανίδου

Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για την μήνυση Λαγού κατά της Τατιάνας Στεφανίδου

Το αυτόφωρο παρήλθε και η παρουσιάστρια, που μηνύθηκε γιατί χαρακτήρισε «τραμπούκο» τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή, δεν εντοπίστηκε

Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για την μήνυση Λαγού κατά της Τατιάνας Στεφανίδου
Στον εισαγγελέα θα σταλεί σήμερα, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι, η δικογραφία για τη μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, κατά της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι
ο Ι. Λαγός υπέβαλε μήνυση χτες το απόγευμα κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην προχθεσινή εκπομπή της, για την εισβολή του ίδιου και ομάδας χρυσαυγιτών, προχθές σε σχολείο του Ικονίου Περάματος.

Κλείσιμο
Η μήνυση υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου. Η Τατιάνα Στεφανίδου αναζητήθηκε απο την Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο έληξε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Κατόπιν αυτού, έπαψε η αναζήτηση απο πλευράς αστυνομίας και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για τη συνέχεια.


NΔ: Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την δίωξη σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου από τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.  «Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής», τονίζει η Πειραιώς. 
«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν  αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της», καταλήγει η ανακοίνωση. 


ΠΑΣΟΚ: «Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν»
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».


Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»
Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, ζητώντας μάλιστα την αυτόφωρη σύλληψή της, το Ποτάμι εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε εμμέσως και η κυβέρνηση.Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης