Καταστροφή από απόβλητα στο Γεροπόταμο Ρεθύμνου

Καταστροφή από απόβλητα στο Γεροπόταμο Ρεθύμνου

Αδειασαν βυτία με υγρά ελαιουργικά απόβλητα  στο Πλατανιανό πέρασμα με αποτέλεσμα να μολυνθεί το ποτάμι σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων

Καταστροφή από απόβλητα στο Γεροπόταμο Ρεθύμνου
Πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον του Γεροπόταμου στο Ρέθυμνο, προκάλεσαν ασυνείδητοι που άδειασαν βυτία με υγρά ελαιουργικά απόβλητα  στο Πλατανιανό πέρασμα με αποτέλεσμα να μολυνθεί το ποτάμι σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων!

Τα συγκεκριμένα απόβλητα (κατσίγαροι, όπως λέγονται στην Κρήτη) έχουν υψηλή τοξικότητα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα! Για την εκκένωση του επικίνδυνου φορτίου στο δρόμο Καπαριανών– Πλατάνου, όπου περνά ο Γεροπόταμος, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός των Καλών Λιμένων και οι άνδρες του προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες.

*** Την ίδια ώρα, δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 54 χρόνων συνελήφθησαν στη Σύρο από αστυνομικούς του τμήματος Ερμούπολης, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με Ι.Χ. φορτηγό στερεά απόβλητα χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα απόβλητα θεωρούνται μη επικίνδυνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης