Ομολογία Τόσκα: Οι δύο τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λέρο και έφτασαν στο Stade de France

Ομολογία Τόσκα: Οι δύο τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λέρο και έφτασαν στο Stade de France

Ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι «πέρασαν από την Λέρο, αρχές Οκτώβρη, και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι» - Και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ και ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ ταξίδεψαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ομολογία Τόσκα: Οι δύο τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λέρο και έφτασαν στο Stade de France
Την διέλευση των δύο τρομοκρατών που επιτέθηκαν στο Stade de France από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Λέρο επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιεύση από τη γαλλική αστυνομία της φωτογραφίας του δεύτερου εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο στάδιο και τις πληροφορίες από το BBC ότι πρόκειται για τον Μαχμούντ Αλμαχμόντ, ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι δύο τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λέρο στις αρχές Οκτωβρίου.

Κλείσιμο


«Υπήρξαν λοιπόν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία τα εντοπίσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πέρασαν από την Λέρο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία» δήλωσε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο Real FM.

O Μαχμούντ Αλμαχμόντ καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου μαζί με τον Αχμάντ Αλμοχαμάντ, το διαβατήριο του οποίου είχαν βρει οι αρχές στον τόπο που ανατινάχθηκε τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου όταν η γαλλική πρωτεύουσα δέχθηκε την επίθεση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. 

Το protothema.gr είχε από την πρώτη στιγμή αποκαλύψει πως ο άντρας που οι γαλλικές αρχές κατονόμαζαν ως βομβιστή - καμικάζι στο Stade de France με το όνομα Αχμάντ Αλμοχαμάντ δεν ταξίδευε μόνος, αλλά μαζί με έναν ακόμα άντρα, τον Μαχμούντ Αλχαμόντ. Το γεγονός αποδείκνυαν και τα εισιτήρια που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr και που είχαν εκδοθεί στα ονόματα των δύο αυτών αντρών.



Υπενθυμίζεται ότι αν και έχει επιβεβαιωθεί πως ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ πέρασε από το Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα που είχαν καταγράψει οι ελληνικές αρχές με τον νεκρό τρομοκράτη του Παρισιού, εν τούτοις το διαβατήριο που χρησιμοποίησε έχει επίσης αποδειχθεί πως ήταν πλαστό, καθώς έχει «εμφανιστεί» τουλάχιστον οκτώ φορές στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι σημερινές εξελίξεις, κατά πάσα πιθανότητα, υποδηλώνουν πως και τα στοιχεία του δεύτερου αυτού άντρα που πέρασε από τη Λέρο, είναι πλαστά και για το λόγο αυτό οι γαλλικές αρχές αναζητούν πληροφορίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης