Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, ανοιχτά της Λευκάδας

Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, ανοιχτά της Λευκάδας

Ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, ηλικίας τριών έως έξι ετών - Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία - Πιθανότερη αιτία του ναυαγίου η μετατόπιση βάρους καθώς στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες

Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, ανοιχτά της Λευκάδας
Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί όσο η έρευνα θα συνεχίζεται.  Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας τριών έως έξι ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες ειδοποίησαν την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε σκάφος και είναι σε κίνδυνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος αναποδογύρισε σε μικρή απόσταση από τη στεριά.

Άμεσα, έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος.

Κλείσιμο
Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ άλλοι οκτώ - αρχικά - εντοπίστηκαν νεκροί από τη δύναμη του λιμενικού που λίγη ώρα αργότερα εντόπισε άλλες τέσσερις σορούς.

Οι δεκαπέντε μετανάστες που σώθηκαν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός την ώρα του ναυαγίου. Ο κ. Αραβανής πρόσθεσε, ακόμα, ότι το σκάφος ήταν μήκους επτά μέτρων και άρα οι τουλάχιστον 27 επιβαίνοντες (12 οι νεκροί και 15 οι διασωθέντες) θα ήταν σίγουρα στοιβαγμένοι σε αυτό. Με την εκδοχή αυτή φαίνεται συμφωνούν οι πρώτες εκτιμήσεις του Λιμενικού που κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Νεότερες  πληροφορίες του cityvoice.gr, αναφέρουν ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι συνολικά 27 αλλοδαποί, είχε κλαπεί από την Πάλαιρο και ανήκε σε Αγρινιώτη.

Οι επιβαίνοντες είχαν καταγωγή από την Συρία, και διακινητές τους ήταν δύο Αιγύπτιοι και ένας Έλληνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν επιχειρήσει και πριν από λίγες ημέρες να κλέψουν σκάφος από την περιοχή. Πάντως με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι, όντως, κλεμμένο. 

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από δύτη, καθώς οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν και άλλα άτομα.



Πηγή φωτογραφίας: agriniopress.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης