Ένα σοκαριστικό τέλος είχε η ζωή του Κογκολέζου καλλιτέχνη Πάπα Ουέμπα, του επονομαζόμενου και «βασιλιά της ρούμπα», καθώς κατέρρευσε επί σκηνής κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ο Πάπα Ουέμπα, το κανονικό όνομα του οποίου ήταν Jules Shungu Wembadio Pene Kikumba, κατέρρευσε την ώρα που ερμήνευε το τρίτο κατά σειρά τραγούδι στη συναυλία.
Μάλιστα, οι χορευτές που συμμετείχαν στο σόου δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και συνέχισαν κανονικά τη χορογραφία!
Κλείσιμο
Τα αίτια του θανάτου του 67χρονου μουσικού δεν έγιναν άμεσα γνωστά. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού του Κονγκό, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλω απώλεια για τη χώρα και για ολόκληρη την Αφρική».
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε έρθει και στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2001, στο πλαίσιο της πρώτης ελληνικής διοργάνωσης του Womad (World of Music, Arts and Dance).
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.