«Η μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση από τον εγγονό του, Δημήτρη Τάρλοου

«Η μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση από τον εγγονό του, Δημήτρη Τάρλοου

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μυθιστορήματα του  Μ.Καραγάτση, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης και εγγονός του συγγραφέα, Δημήτρης Τάρλοου στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Η μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση από τον εγγονό του, Δημήτρη Τάρλοου
Τη «Μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Μ.Καραγάταση παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών ο σκηνοθέτης, και εγγονός του συγγραφέα, Δημήτρης Τάρλοου, σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Στην παράσταση, το θέατρο συνδιαλέγεται με την τέχνη του κινηματογράφου· οι δύσκολες σχέσεις των ανθρώπων, οι πράξεις και τα πάθη τους γίνονται εικόνες του πραγματικού και θραύσματα ονείρου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Τάρλοου είπε δύο λόγια για τον παππού του και για το μυστηριώδες «Μ» πριν το επίθετο του: « Το «Μ. Καραγάτσης» είναι λογοτεχνικό ψευδώνυμο – Δημήτρη Ροδόπουλο τον έλεγαν, το όνομά του πήρα. Το σκαρφίστηκε για να μην πάρει είδηση ο πατέρας του πως ασχολιόταν με τη λογοτεχνία. Ο παππούς μου λάτρευε τον Ντοστογιέφσκι. Συνήθιζε να διαβάζει τα έργα­ του κάτω από μια μεγάλη φτελιά, ένα μαυροδέντρι, «καραγάτσι» στα τούρκικα. Και το «Μ» αναφέρεται στον αγαπημένο του ντοστογιεφσκικό χαρακτήρα, τον Μίτια των «Αδερφών Καραμάζοφ». Ο Καραγάτσης ήταν όντως παράξενος. Ευχάριστος στις παρέες και με δαιμονικό χιούμορ, αλλά βαρύθυμος στο σπίτι του κι ευερέθιστος – συχνά αφόρητος. Δεν πίστεψε ποτέ στην αγάπη. Στην παράστασή μας, μόνο για μία στιγμή, θα με δείτε να τον ερμηνεύω.» είπε στο αθηνόραμα

Κλείσιμο
Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Όμηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή,
Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Βασιλική Σταυροπούλου, Αλίκη Αλεξανδράκη
και ο Δημήτρης Τάρλοου στον ρόλο του παππού του.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου

14-17 Ιουλίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο, Τιμές εισιτηρίων: 20€, Φοιτητικό: 10€, Μειωμένο: 15€, Κάρτα ανεργίας: 5€, ΆμεΑ: 5€.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης