«Ουράνια Τόξα» επί γης!

«Ουράνια Τόξα» επί γης!

Η παλέτα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου σε... βουνά, λίμνες, λόφους και κρατήρες! Η φύση ζωγραφίζει σε μεγάλα κέφια!

«Ουράνια Τόξα» επί γης!
Τα Βουνά του Ουράνιου Τόξου, Κίνα
Στην Νοτιοδυτική Κίνα τα υπάρχει ένα μέρος που τα βουνά είναι... πολύχρωμα! Σε όλες τις αποχρώσεις που μπορείτε να φανταστείτε, σχηματίστηκαν 24 εκατομμύρια χρόνια πριν, όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες.

Κλείσιμο


Οι Ζωγραφισμένοι Λόφοι, Όρεγκον
Χρυσό, κίτρινο και κόκκινο, αλλά ακόμα και μαύρο, έντονο μπλε και μωβ, είναι τα χρώματα που θα δείτε να σχηματίζονται στους λόφους του Όρεγκον. Πρόκειται για εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ, που σχηματίστηκε 35 εκατομμύρια χρόνια πριν, κυρίως από ηφαιστειακές εκρήξεις.



Ο «Εξωγήινος» Κρατήρας, Αιθιοπία
Σε ένα παλιό, ανενεργό ηφαίστειο στα βουνά της Αιθιοπίας, ένας βυθισμένος κρατήρας παίρνει όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου, εξαιτίας των μεταλλικών στοιχείων που εντοπίζονται εδώ. Η περιοχή ήταν άγνωστη μέχρι πρόσφατα και δεν είναι καθόλου αξιοποιημένη τουριστικά.



Η «Απόλυτη» Πηγή του Γουαϊόμνγκ, ΗΠΑ
Στο διάσημο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη πηγή θερμού νερού σε όλη τη χώρα. Από βαθύ μπλε, πράσινο, κίτρινο και σκούρο καφέ, ακόμα και κόκκινο, είναι τα χρώματα που συναντά εδώ ο επισκέπτης. Η αιτία της εμφάνισής τους είναι κυρίως η διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στις θερμοκρασίες μέσα στο νερό και την ατμόσφαιρα.



Ο Φωτεινός Ουρανός, Ισλανδία
Οι χρωματισμοί που προκύπτουν από το Βόρειο Σέλας, καλύπτουν ένα φάσμα από απαλό ροζ και μωβ, μέχρι έντονο μπλε και πράσινο. Ένα θέαμα μοναδικό που δημιουργεί μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης