Γρεβενά: Το οπλοστάσιο είχε και όπλο… μπαστούνι

Γρεβενά: Το οπλοστάσιο είχε και όπλο… μπαστούνι

Ένας ηλικιωμένος μετασκεύαζε όπλα ώστε να είναι «αόρατα»

Γρεβενά: Το οπλοστάσιο είχε και όπλο… μπαστούνι
Ικανότητες έμπειρου οπλουργού είχε ένας ηλικιωμένος από τα Γρεβενά που μπήκε στο «μικροσκόπιο» των ανδρών της Ασφαλείας Κοζάνης, μετά από πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του οπλοστάσιο. Όπως αποδείχθηκε, μετασκεύαζε όπλα ώστε να είναι «αόρατα»!

Μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του 64χρονου Έλληνα κατά την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί από τα τμήματα Ασφαλείας των δυο πόλεων, ήταν ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο που ήταν κατασκευασμένο έτσι ώστε να το χειρίζεται ο κάτοχός του ως… μπαστούνι! Τα κλείστρα, οι γεμιστήρες, οι κάνες, τα κοντάκια και άλλα εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων που κατασχέθηκαν εκεί, επιβεβαίωσαν την δραστηριότητα του ιδιοκτήτη.

Κλείσιμο
Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη τέσσερα πολεμικά τυφέκια, δυο περίστροφα, ένα πιστόλι, 1.769 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και 213 κροτίδες. Όλα τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί, ενώ ο 64χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη οπλοκατοχή, κατασκευή-μετασκευή όπλων και παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης