Η άλλοτε σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου Σπύρου Νιάρχου βρίσκει πάντα τον τρόπο να προσελκύει το ενδιαφέρον, κάνοντας μονίμως τα φλας και τις κάμερες να στρέφονται πάνω της.
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «The long now», το οποίο έχει ήδη προκαλέσει σάλο, καθώς συνδέεται με τον μύθο της ροκ Nτέιβιντ Μπόουι. «Είναι ένα τραγούδι που έγραψα υπό τις οδηγίες του», αποκάλυψε η κοσμοπολίτισσα Δάφνη Γκίνες, εξηγώντας σε διεθνή ΜΜΕ ότι «ο Μπόουι και ο παραγωγός του, ο Τόνι Βισκόντι, ήταν εκείνοι που με ενέπνευσαν να πάρω αμέσως χαρτί και μολύβι και να σημειώσω τις νότες μιας μελωδίας στο πεντάγραμμο. Ο Μπόουι και ο Βισκόντι θα πρέπει να διέκριναν κάτι ιδιαίτερο στα τραγούδια μου, οπότε και με ενθάρρυναν να συνεχίσω».
Το βιντεοκλίπ που συνοδεύει το κομμάτι έχει αρχίσει να διαδίδεται μέσω Διαδικτύου. Η Δάφνη Γκίνες ποζάρει με μαύρο φράκο και ημίψηλο καπέλο, τη στιγμή που οι κακές γλώσσες είπαν ότι ακόμη και σ’ αυτό μιμείται τον Μπόουι σε κάποια από τις παλαιότερες δουλειές του. Η ίδια ωστόσο αδιαφορεί πλήρως, καθώς, όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή της, ο Μπόουι ήταν για εκείνη ένας φίλος και πρότυπο καλλιτέχνη. Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει θαυμασμό στο πρόσωπό του μεταβαίνοντας την ημέρα του θανάτου του έξω από στούντιο όπου συνήθως ηχογραφούσε μαζί με το ανώνυμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο Μπόουι. Kάποιοι θυμούνται ότι παλαιότερα είχε μεταμορφωθεί σε Μπόουι για τις ανάγκες μιας φωτογράφησης στη γερμανική «Vogue».
Με την κιθάρα στο WC
Αντισυμβατική όπως πάντα, η Δάφνη Γκίνες θέλησε να καταστήσει γνωστό το νέο καλλιτεχνικό προϊόν της πιάνοντας την κιθάρα και τραγουδώντας το η ίδια - και μάλιστα εκεί όπου ακόμη και οι βασίλισσες πηγαίνουν μόνες: θρονιασμένη στην τουαλέτα του σπιτιού της. Φορώντας ρούχα υψηλής ραπτικής, με φόντο νιπτήρες και ρολά χαρτί τουαλέτας, γρατζουνά την κιθάρα της και προωθεί το κομμάτι στους διαδικτυακούς φίλους της, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η μουσική δεν έχει όρια, ούτε ταμπού.
Η Δάφνη Γκίνες είναι μία από τις μούσες των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν και Καρλ Λάγκερφελντ. Η ίδια, πάντως, μας έχει ήδη ενημερώσει ότι το νέο άλμπουμ της -που αναμένεται την άνοιξη- θα έχει τίτλο «Optimist in black» (Αισιοδοξία ντυμένη στα μαύρα), όπως τα μαύρα ρούχα που μονίμως περιέχει η γκαρνταρόμπα της. Δάφνη Γκίνες και μαύρο χρώμα είναι απόλυτα ταυτισμένα, ας μην ξεχνάμε δε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος πριν από λίγα χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε μια performance μέσα σε φέρετρο, κάνοντας τη λονδρέζικη κοινωνία να αναρωτιέται αν πρόκειται για μια γυναίκα με πραγματικά διαταραγμένο εγκέφαλο ή παίρνει κάτι που την πειράζει.